"AB bize yalvaracak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ekonomi ve imalat sektöründe Türkiye'nin Avrupa'yı geçtiğini söyledi, "Avrupa Birliği ya bize yalvaracak ya da mecbur kalacak" dedi.

AB bize yalvaracak
11 Kasım 2013 Pazartesi 19:14 tarihinde eklendi.
 
Bakan Bayraktar, Kastamonu ve ilçelerinde modernize edilen 18 Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binasının açılışını yapmak üzere bugün kente geldi. Açılış töreninde konuşan Bakan Bayraktar, "Bugün Avrupa Birliği'ne girme sürecimizi tıkıyorlar.

İnanın adım adım Avrupa devletlerinden daha iyi konuma geliyoruz. Genç nüfusumuzla onlardan çok daha ileriyiz. Ekonomide ve imalat sektöründe Avrupa'yı geçmiş vaziyetteyiz. Avrupa Birliği ya bize yalvaracak ya da mecbur kalacak ya da biz diyeceğiz ki 'Kendimize imkan buluruz.' Bunun ayak izleri var. Siz bizi desteklediğiniz sürece Kastamonu'da ve diğer 80 vilayette bu gelişme oluyor" dedi.
 
"İktidara geldiğimizde yurt dışından alınan dövizin faizi yüzde 35 ile 40 arasındaydı" diyen Bakan Bayraktar, "Bırakın yatırımı borçları ödemek için Dünya Bankası'na yalvarıp 'Faizi ne olursa olsun bize para ver de çarkı döndürelim' deniliyordu. Yatırım 50 küsür milyar TL'ydi. Şimdi 300 milyar TL. Planlı programlı insan odaklı yatırım yapıyoruz" dedi.

DHA