Abartı egzozlu araç sürücülerine ceza yağdı

Ankara Sincan Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı; çevreye rahatsızlık verecek şekilde araç kullanımının önlenmesi ve trafikte gürültü kirliliğinin azaltılması için yapılan çalışmalar kapsamında, ilçede değişik noktalarda yapılan denetimlerde, abartı egzozlu araç sürücülerine ceza uygulandı.

Abartı egzozlu araç sürücülerine ceza yağdı
19 Ağustos 2013 Pazartesi 17:08 tarihinde eklendi, 2.836 kez okundu.

Özellikle gece geç saatlerde abartılı egzozlu araçlarla çevreye rahatsızlık veren araçların olduğu ve emniyete gelen yoğun ihbarlar ile vatandaşların şikayetleri doğrultusunda, daha fazla gürültüye maruz kalınmaması, ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak için uygulamaya başlandığı öğrenildi. Bu kapsamda Sincan Emniyeti halkın rahat ve huzurunu bozan abartı egzozlu araçlara yönelik farklı noktalarda uygulamalarını yoğunlaştırdı. Özellikle gece saatlerinde ortaya çıkan aşırı gürültülü araçların temizlenmesi amacıyla şok uygulamalar yapılacağı öğrenildi. Yeni ilçe emniyet müdürü, araçlarında kanunlara aykırı değişiklikler yaparak insanları rahatsız eden, yolları ralli pistine çeviren araç sahiplerine müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Sincan’da çeşitli trafik noktalarında çevreye rahatsızlık verecek şekilde araç kullanan sürücülere yönelik şok uygulamalar yaptı. Sürücüleri durduran Sincan trafik ekipleri, araçların egzozlarını kontrol etti. Uygulamada, aşırı ses çıkartan ve çevreye rahatsızlık veren egzoz takılı araçların sürücülerine cezai işlem uygulandı.

Trafik ekiplerinin yaptıkları denetimlerde, bazı araçlara insanları rahatsız edecek derecede gürültü ve çeşitli sesler çıkartan abartı egzoz takıldığı ve bunların çeşitli yöntemlerle araç içinden kumanda edildiği dikkat çekti. Kanuna aykırı şekilde duman veya gürültü çıkaran araçların sürücülerine Trafik Kanunu'na göre 166 lira ceza uygulandığı öğrenildi.
 


CİHAN