"ABD Afganistan'dan çekilemez"

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

ABD Afganistandan çekilemez
20 Mart 2012 Salı 16:18 tarihinde eklendi.

 

CBS televizyonunun ''This Morning'' adlı programına konuşan Rice, ABD'nin Afganistan ile ilgili kendilerinin başlattığı çabaları sürdürmesinin zorunlu olduğunu belirtti. 
     
Sivillerin öldürülmesi de dahil olmak Afganistan'da baş gösteren çalkantılara karşın ABD'nin Afganistan'da kalmasının gerekli olduğunu savunan Rice, ''Afganistan'ın 10 yıl önce Taliban iş başındayken ne halde olduğunu hatırlamalıyız'' dedi. 
     
ABD'nin Afganistan'daki güvenlik güçlerinin eğitimine odaklanması gerektiğini kaydeden Rice, ''Çünkü Afganistan'ı Taliban ve teröristlere terk etmeyi göze alamayız'' diye konuştu. 
     
Rice, Taliban'ın tekrar iktidara gelmesinin sadece Afgan halkı için değil, aynı zamanda ABD'nin bölgedeki güvenlik çıkarları açısından da büyük bir tehlike yaratacağı uyarısında bulundu. 
   
Eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde ABD ulusal güvenlik danışmanı ve dışişleri bakanlığı görevlerinde bulunan siyaset bilimi doktorası sahibi Rice, halen Stanford Üniversitesi İş Yüksek Okulu Siyasi Ekonomi bölümünde profesör olarak görev yapıyor.