ABD askerinde YPG arması

Suriye"de Rakka kentini IŞİD'in elinden almak için başlatılan operasyon, kuzeyde kırsal alanda yoğunlaştı. Hatta YPG'nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri bazı bölgeleri aldı bile

ABD askerinde YPG arması
26 Mayıs 2016 Perşembe 23:13 tarihinde eklendi, 1.508 kez okundu.
Suriye"de Rakka kentini IŞİD'in elinden almak için başlatılan operasyon, kuzeyde kırsal alanda yoğunlaştı. Hatta YPG'nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri bazı bölgeleri aldı bile. IŞİD ise sivillerin Rakka'dan ayrılmasına izin vermiyor. Tüm bunların ötesinde bugün bölgeden gelen görüntülerden biri dikkat çekti. Bir fotoğraf karesi. Ve o karede Amerikan askerlerinin kolundaki arma.
 
Amerikan Özel Kuvvetleri, Rakka operasyonunda YPG savaşçılarıyla birlikte ön saflarda. Üniformalarında dikkat çekici bir detay var. Fransız haber ajansı AFP'nin dünyayla paylaştığı karede Amerikan Özel Kuvvetleri'nin Rakka operasyonu sırasında üniformalarına YPG arması taktığı görülüyor.
 
ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ
 
IŞİD'in kalesi Rakka çevresindeki çatışmalarsa şiddetlendi. Suriyeli muhalif kaynaklara göre, YPG'nin de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri, Rakka'ya yönelik başlattığı saldırıda ilerliyor. 
 
Demokratik Suriye Güçleri, Rakka'nın 55 kilometre kuzeyindeki Ayn İsa kasabası yakınlarında bulunan iki köyün kontrolünü ele geçirdi. IŞİD'e yönelik yürütülen operasyona ABD savaş uçakları da destek veriyor.
 
PYD'DEN AÇIKLAMA
 
Rakka operasyonu sürerken, PYD'den de bir açıklama geldi. Rakka'nın IŞİD'den kurtarılmasından sonra Cezire, Kobani ve Afrin'in birleştirerek ilan edilen federal sisteme dahil edileceği iddia edildi.
 
IŞİD 350 bin nüfuslu Rakka'yı, 2013'ün sonunda ele geçirmişti. 2015'te kurulan Suriye Demokratik Güçleri, 25 bin Kürt ve 5 bin Arap savaşçıdan oluşuyor. Demokratik Suriye Güçleri'nin ana unsurunu, PYD'nin silahlı kanadı YPG oluşturuyor.

NTV