ABD Büyükelçiliği önüne siyah çelenk

Ankara’da 12 Eylül darbesinin 33. yıl dönümünde, darbenin yapılmasında rolü olduğu iddiasıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakılarak, büyükelçilik önünde protesto eylemi yapıldı.

12 Eylül 2013 Perşembe 20:59 tarihinde eklendi.

12 Eylül darbesinin 33. yıl dönümünde darbenin yapılmasında rolü olduğu iddiasıyla Devrimci 78’ler Federasyonu öncülüğünde, birçok grubun katılımıyla Yüksel Caddesi'nde toplanıldı.

Buradan, ellerinde pankartlarla hareket eden grup zaman zaman slogan atarak ilerledi. ABD Büyükelçiliği önüne gelen grup adına konuşan Devrimci 78’ler Federasyonu temsilcisi, “12 Eylül sürüyor, ülkemiz 12 Eylül Anayasası'yla yönetiliyor. Bugüne kadar bütün iktidarlar 12 Eylül’ü devam ettirdiler. Kendisi de bir darbe ürünü olan AKP’de 12 Eylül’ün en yılmaz takipçisi ve savunucusu oldu. Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler bulunduğumuz coğrafyada kan dökmeye devam ediyorlar.

ABD ve AB ülkelerinin Orta Doğu ve bölgemizdeki müdahaleleri tehlikeli bir aşamaya gelmiştir. Suriye halkları, kan, gözyaşı, toplu göçler, açlık ve yıkım ile yüz yüzedir. Komşu ülkelerin içişlerine müdahale ile halkların bir arada yaşaması zemini dinamitleniyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, grup temsilcileri, getirdikleri siyah çelengi ABD büyükelçiliği duvarına koydu.


CİHAN