ABD Büyükelçisi'nden Erdoğan soruşturması

Takvim Gazetesi yazarı Ergün Diler, ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin 4 gazeteciyle Hilton otelinin bir katında sır bir görüşme yaptığını öne sürdü.

ABD Büyükelçisinden Erdoğan soruşturması
08 Mart 2012 Perşembe 12:21 tarihinde eklendi, 1.191 kez okundu.

 

Bu görüşmede Ricciardone'nin sorduğu sorular ise oldukça dikkat çekici: 'Başbakan kanser mi?, İyileşme umudu var mı?, Sağlığı yerinde haberleri gerçek mi?, En sağlıklı bilgiyi nasıl alırız?, O giderse yerine kim gelir?'
 
Takvim yazarı, o görüşmeninbaşlangıcından bitişine kadar olan detaylarını şöyle anlattı:
 
ÇOK GİZLİ GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU
 
"Çok gizli" görüşmede, 'Sağlık memuru' Büyükelçi, "Erdoğan'ın durumu ciddi mi? 'Sağlığı iyi' haberleri gerçek mi" diye sordu.
 
* * *
Gölge CIA olarak bilinen Stratfor'un topladığı bilgiler, daha doğrusu dedikodular ortalığa saçılmaya başladı. Önce STRATFOR'un patronu George Friedman'a bağlı olarak çalışan Emre Doğru ismini duyduk.
 
Daha sonra DOĞRU'nun TR705 isimli CHP'li kaynağını ve paylaştığı bilgileri... İlişkiyi anlamaya çalışırken Doğru'nun'nun şimdi TÜSİAD'ın ABD Temsilcisi olduğunu öğrendik. "Tamam bitti" diye düşünürken TR325 KOD isimli Faruk Demir sahneye çıktı.
Ankara'da boş bulduğu her kapıdan içeri giren Demir, en son Başbakan Erdoğan'ı ameliyat eden ekibin yanına sızmış!
 
'ERDOĞAN KOLON KANSERİ 2 YIL ÖMRÜ VAR'
 
Ve ekipteki bir arkadaşına dayanarak "Erdoğan kolon kanseri. En fazla iki yıl ömrü kaldı" raporunu hazırlayıp teşkilata yollamış...
Belli ki önümüzdeki günlerde yeni figüranlarla tanışacağız.
Şu an için sadece TR325 ile TR705'i biliyoruz...
Hep söylediğim bir şeyi tekrar edeyim: Öğreneceğiz....
Zaten yakında çarşı karışacak, gizli saklı kalmayacak. Ancak o güne kadar sabır!
 
GÖRÜŞME NEDEN AYDIN DOĞAN'IN OTELİNDE?
 
Takvim yazarı görüşmenin yapıldığı yere de dikkat çekiyor yazısında.. mekanın neden Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hilton Oteli'nde gerçekleştiğine dair bilgiler de veriyor:
 
"Ankara'ya damga vurmaya geldiği her halinden belli olan Ricciardone geçtiğimiz günlerde sessizce İstanbul'a geldi. Hiçbir programı görünmüyordu. Önceden ayarlanan kısa görüşmelerini yaptıktan sonra Aydın Doğan'ın'ın sahibi olduğu Hilton Oteli'ne geçti.
 
SIR GİBİ SAKLANDI
 
Hem girişi hem çıkışı sır gibi saklandı. Kendisine ayrılan bölüme geçtikten sonra davet ettiği 4 gazeteciyi kabul etti. Biri bayan olan gazetecilerle yazılmamak ve konuşulmamak kaydıyla uzun bir toplantı yaptı.
 
4 önemli gazeteciyle baş başa görüşen ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin birinci gündemi Erdoğan'ın sağlığıydı. İlginçtir, Ankara'da 'Geçmiş olsun'a gitmeyen Büyükelçi İstanbul'da Teşhis derdine düşmüştü.
 
PEŞ PEŞE SORULAR
 
Yazar, büyükelçinin merakla sorduğu soruları tek tek yazdı ama, o görüşmeye davet edilen gazetecilerin isimlerini vermemeyi tercih etti.. Görüşme başladığı andan itibaren yaşananları şöyle özetliyor:
 
Karşısındaki gazetecileri ameliyat ekibiyle karıştıran Ricciardone peş peşe
Başbakan kanser mi?
İyileşme umudu var mı?
Sağlığı yerinde haberleri gerçek mi?
En sağlıklı bilgiyi nasıl alırız?
O giderse yerine kim gelir? gibi onlarca soruyu yöneltti.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıda ne cevapların verildiğini henüz öğrenemedim. Ee, toplantı nedeniyle bir katın tamamen kapatıldığı otelden daha fazla bilgi de gelmiyor...
 
AYDIN DOĞAN'IN GÖRÜŞMEDEN HABERİ VAR MIYDI
 
Bu toplantının neden çok gizli ibaresiyle yapıldığını bilmiyorum.
Neden Hilton'da olduğunu da... Bütün bu gizem bulutu içerisinde şu soruların cevap beklediğini düşünüyorum:
Aydın Bey'in bu görüşmeden haberi var mıydı?
Toplantıya katılan gazetecilerin MİSYONU neydi?
Konuşulanlar Stratfor'a rapor edildi mi?
İşte böyle arkadaşlar.
Burası Türkiye. Kendi içimizdeki insanlar bir başka ülkenin büyükelçisine bilgi vermek için sıraya girerler. Bunu da gönüllü yaparlar.
Dün "TR001" ile TR999 arasında kimlerin olduğunu bilmiyoruz" demiştim...
Bugün 4 ismi öğrendik...
Önümüzde uzun bir liste daha var.
Anlayacağınız işimiz çok...