ABD Chavez için endişeli

Küba'da kanser tedavisi gören Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in 'yemin töreni" parlamento tarafından ertelendi. Chavez'in sağlığı için endişelendiğini açıklayan ABD, "Dileriz Chavez bir an önce sağlığına kavuşur" dedi.

ABD Chavez için endişeli
09 Ocak 2013 Çarşamba 11:41 tarihinde eklendi.

 

Küba'da kanser tedavisi gören Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yemin töreni, parlamento tarafından kabul edilen bir hükümet önergesiyle ileri bir tarihe ertelendi.
 
Chavez'in parlamentoda çoğunlukta bulunan müttefikleri, devlet başkanının ileri bir tarihte Yüksek Mahkeme önünde yemin etmesine olanak tanıyan bir hükümet önergesini kabul etti.
 
11 Aralık'ta kanserin nüksetmesi üzerine Küba'da dördüncü kez ameliyat masasına yatan Chavez'e karşı olan muhalefet milletvekilleri ise, önergenin yasadışı olduğunu ileri sürdü.
 
Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Nicolas Maduro, akciğer enfeksiyonuna bağlı komplikasyonlar için tedavisi hala devam eden Chavez'in 10 Ocak'taki yemin törenine katılamayacağını açıklamıştı.
 
Muhalefet, Chavez'in 10 Ocak'ta ülkeye dönmemesi durumunda Meclis Başkanı Diosdado Cabello'nun geçici olarak devlet başkanı olmasını talep ediyor.
 
ABD'DEN CHAVEZ AÇIKLAMASI 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland da, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in bir an önce iyileşmesi dileğinde bulundu.
 
Chavez'in sağlığı için endişelendiklerini belirten Nuland, ''Dileriz Chavez bir an evvel sağlığına kavuşur'' dedi.
 
Ekim ayındaki seçimde üçüncü kez devlet başkanı seçilen 58 yaşındaki Hugo Chavez'e, ilk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulmuştu. Chavez, Küba'da dört kez ameliyat masasına yatmıştı.

NTV