ABD elçiliğindeki patlama damat intikamı mı?

ABD'nin uzun zamandır aradığı Usame Bin Ladin’in damadı bugün Ankara'da yakalandı. Aynı gün bu patlamanın gerçekleşmesi 'El Kaide' şüphesini doğurdu

ABD elçiliğindeki patlama damat intikamı mı?
01 Şubat 2013 Cuma 15:13 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.

ABD’nin, terörist faaliyetleri nedeniyle tüm dünyada aradığı ve öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in damadı Süleyman M. Ankara’da MİT-CIA operasyonuyla yakalandı.

 
Ankara'da ABD Büyükelçilik önünde meydana gelen canlı bomba saldırısının da Usame Bin Ladin’in damadı Süleyman M. 'nin yakalandığı güne denk gelmesi "bu bir tesadüf mü?" dedirtti. Durumun böyle olması akıllara El Kaide'yi getirdi. 
 
İşte Usame Bin Ladin’in damadının yakalandığı film gibi o operasyon;
 
ANKARA'DA İZİNE ULAŞILDI
 
Öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in damadı Süleyman M., Ankara’da düzenlenen operasyonda yakalandı. Süleyman M.’nin 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra kayıplara karıştığı ve bugüne kadar İran’da özel bir kampta kaldığı belirlendi.
 
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, bir süre önce ABD gizli servisinden gelen bir bilgi üzerine harekete geçen MİT, ABD’nin 2011’de özel operasyon birimiyle Pakistan’da ölü olarak ele geçirdiği radikal dinci terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin’in damadı olan Süleyman M.’nin izine Ankara’da ulaştı.
 
2001’de ABD’nin New York kentindeki Dünya Ticaret Merkezi’ne yönelik saldırılar sonrasında Afganistan’daki El Kaide kampından ayrılan Süleyman M.’nin bugüne kadar İran’da özel bir kampta kontrol altında tutulduğu anlaşıldı.
 
İran’ın kamptan çıkarması sonrasında kullandığı sahte Suudi Arabistan pasaportuyla yasadışı biçimde İran’dan Türkiye’ye geçen Süleyman M., Ankara’ya kadar gelmeyi başardı. Süleyman M., ABD’nin yerini tespit ederek MİT’e bilgi vermesinin ardından Çankaya’da kaldığı otelde yakalandı.
 
Süleyman M.’nin, daha önce Kuveyt vatandaşı olduğu ancak, terörist faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle ABD güvenlik birimlerince tüm dünyada araması nedeniyle Kuveyt devletince vatandaşlıktan çıkartıldığı öğrenildi.
 
KAMUOYUNDAN GİZLENDİ
 
Süleyman M.’nin yakalanması kamuoyundan da gizli tutuldu. MİT ve Emniyet tarafından İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinin bilgilendirildiği öğrenildi.
 
Usame Bin Ladin’in damadı Süleyman M.’nin, Türkiye’ye sığınma amacıyla geldiği ve halen Suudi Arabistan’da yaşayan ve aynı zamanda Bin Ladin’in kızı olan eşinin yanına gitmek istediğini bildirdiği belirtiliyor.