ABD giderek fakirleşiyor

Fakirliğin son 10 yılda ABD'nin birçok bölgesinde giderek arttığı ve eğitim, güvenlik ve halk sağlığı için tehdit haline geldiği bildirildi.

ABD giderek fakirleşiyor
03 Kasım 2011 Perşembe 09:07 tarihinde eklendi.

 

Brookings Enstitüsünün araştırmasına göre, ABD kentlerinin aşırı yoksul mahallelerinde yaşayanların sayısı son 10 yıl içinde 3'te 1 oranında arttı. Bu bölgelerde yaşayanların yüzde 40'ının, ABD'de 4 kişilik bir aile için belirlenen yoksulluk sınırının altında yaşadığı kaydedildi. ABD'de 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı yıllık 22.314 dolar seviyesinde bulunuyor. 
     
İstatistiklere göre, son yıllarda ABD'deki eyaletlerin ve kentlerin neredeyse tamamında yoksullaşma oranında artış meydana geldi. Bu artış özellikle 2009 yılında en üst seviyeye ulaştı. Yoksul nüfusun yüzde 40'ı büyük kentlerin dışında, özellikle banliyölerde yaşamaya başladı. 
     
ABD'nin Ortabatı bölgesi artan fakirlikte başı çekiyor. Ülkenin güneyindeki kentler Ortabatı bölgesini takip ediyor. Fakirliğin en yoğun yaşandığı ABD kenti Teksas eyaletindeki McAllen. 
     
Brookings Enstitüsünün ABD nüfus sayımı istatistiklerinin değerlendirildiği raporunda, yoksul grupların yaşadıkları kente dağılmak yerine belli mahallelerde toplandığını, bunun da suç oranlarının artmasında, sağlık ve eğitim imkanlarının azalmasında ve işsizlik sorununda büyük pay sahibi olduğu belirtildi. 
   
Raporda ayrıca, ABD'de 6,5 milyon çocuğun yoksulluk sınırının yarısı kadar geliri olan evlerde yaşadığı ifade edildi.