ABD, Gülen'i iade edecekken, KİMLER DEVREYE GİRDİ !

Gazeteci Fehmi Koru, Fethullah Gülen hakkında mahkemenin çıkardığı arama kararı sonrası, Türkiye'nin 'iade' istemine nasıl bakacağını değerlendirirken, 2006 yılında yaşanan bir olayı da gözler önüne serdi.

ABD, Güleni iade edecekken, KİMLER DEVREYE GİRDİ !
21 Aralık 2014 Pazar 22:29 tarihinde eklendi.

Gazeteci Fehmi Koru, Habertürk'te kaldığı programda, Fethullah Gülen'in ABD'den iade istemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

2006 yılında ABD'nin, Fethullah Gülen'i Türkiye'ye geri göndermek istediğini idiia eden Koru, ''Bu olayların içindeydi, gelişmeleri çok iyi biliyorum. 2006'da ABD, Gülen'i Türkiye'ye geri gönderme kararı almıştı. Gülen'i ziyarete gelenler bile, vizeleri olmasına rağmen Amerika'ya sokulmuyordu. İşte tam bu süreçte, Cemaat ileri gelenleri önce Kongre'deki yakın dostlarını devreye soktu, Türkiye'den çok önemli görevlerde bulunanlar ABD'ye referans mektupları yazdı ve bu gelişmelerden sonra Gülen ABD'de kalmaya devam etti'' dedi.

ABD'nin, Türkiye'den gelecek bir ''iade ' istemine sıcak bakmayacağını öne süren Koru, ''Amerika'nın gelinen bu noktada, bu isteme sıcak bakacağını sanmıyorum'' dedi.


Objektif Haber