ABD ile pazarlık yok, üs kapatılacak

ABD'nin kapatılmaması için girişimlerde bulunduğu Kırgızistan'daki askeri üsle ilgili Kırgız lider Atambayev'den net bir açıklama geldi.

ABD ile pazarlık yok, üs kapatılacak
25 Şubat 2012 Cumartesi 22:16 tarihinde eklendi, 1.255 kez okundu.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in konuğu olarak Moskova'ya iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Eho Moskova Radyosu'na yaptığı açıklamada ABD ile pazarlık yapılmadığını ve Bişkek-teki askeri hava üssünün kapatılacağını belirtti.
    
Rusya'nın Kırgızistan'daki askeri merkezlerinin 4 yıllık kira ücretini ödemediğini Medvedev'e anımsattığını söyleyen Atambayev, Medvedev'in Savunma Bakanı'nı telefonda aradığını ve 10 gün içinde 15 milyon dolarlık kira borcunun ödenmesi talimatını verdiğini ifade etti.
    
Atambayev, ABD ile İran arasında olası savaş durumunda Bişkek'teki askeri üssün İran roketlerinin hedefi olabileceğine dair endişesini dile getirdi.
    
Atambayev, ABD'yi ülkedeki askeri hava üssünü 2014 yılına kadar kapatması konusunda daha önce de birçok kez uyarmıştı.
    
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada da Atambayev'in, Moskova ziyareti sırasında Devlet Başkanı Medvedev ile Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüştüğü belirtildi. Görüşmelere ilişkin ayrıntılı bilgi vermeyen Basın Merkezi, ikili ve bölgesel konuların ele alındığını söyledi.