ABD ve İsrail bayrakları yakıldı

Kudüs Günü Platformu tarafından düzenlenen 'Dünya Kudüs Günü' yürüyüşünde İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi.

ABD ve İsrail bayrakları yakıldı
25 Temmuz 2014 Cuma 18:51 tarihinde eklendi, 2.407 kez okundu.
Kudüs Günü Platformu'nun çağrısıyla Fatih Camii'nde toplanan kalabalık bir grup, İsrail'in Gazze operasyonunda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 
 
Yaklaşık 1.500 kişinin katılımıyla kılınan namazın ardından, grup, Dünya Kudüs Günü etkinlikleri kapsamında kortej halinde Saraçhane Parkı'na yürüdü. Grup, 'Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Özgürlüğü' adı verilen yürüyüş boyunca sık sık tekbir getirirken, 'İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam', 'Kahrolsun İsrail', 'Oluk oluk kan aksa / Kurtulacak El Aksa' şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş sırasında büyük boy Filistin bayrağı açılırken, 'Direnişin onuru Kassam Tugayları'nı selamlıyoruz', 'Ümmet ve kardeşlik bilinciyle Gazze direnişini selamlıyoruz' yazılı pankartlar taşındı.
 
İSRAİL, ABD VE İNGİLTERE BAYRAKLARININ ÜZERİNE BASARAK KONUŞTULAR
 
Yürüyüş sonunda Saraçhane Parkı'nda yapılan basın açıklaması sırasında, Kudüs Günü Platformu'nun sözcülerinin, yere serilen İsrail, İngiltere ve ABD bayraklarının üzerine basarak konuşmaları dikkat çekti. Konuşmacılardan Serdar Duman, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Ortadoğu'nun İsrail'in güvenliği için yeniden dizayn edildiğini söyleyen Duman, "Gazze'de yaşanan son trajedi, emperyalizmin ve siyonizmin bölgeye dönük tezgahlarının bir parçasıdır. Direnişi tamamen etkisizleştirerek Müslümanların tamamen diz çökmesini hedefliyorlar. Bu amaçla Gazze'de katliam yapıyorlar; kadınları, çocukları acımasızca öldürüyorlar" diye konuştu.