ABD Yatırımcı Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ABD tarafından 1992 yılında kabul edilmiş yatırımcı vizesi uygulaması ile yabancı yatırımcılar ve aile üyeleri Amerika Birleşik Devlerinde devamlı yaşama hakkı kazanmış olabilecekler ve Amerika vatandaşlığına sahip olabilecekler.

ABD Yatırımcı Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
31 Ocak 2018 Çarşamba 09:40 tarihinde eklendi.

ABD tarafından 1992 yılında kabul edilmiş yatırımcı vizesi uygulaması ile yabancı yatırımcılar ve aile üyeleri Amerika Birleşik Devlerinde devamlı yaşama hakkı kazanmış olabilecekler ve Amerika vatandaşlığına sahip olabilecekler. Amerika Birleşik Devletleri EB-5 yatırımcı vizesi uygulaması, Amerika`da devamlı yaşama hakkını kazanmanın en kısa ve en rahat yöntemlerinden biridir. Lakin bunun için Amerika`da bir miktar depozito yapmak vaciptir. Amerika, EB-5 yatırımcı vizesi Uygulaması kaplamında, yatırımcı kişilere başka seçenekler olanak sağlamaktadır.

           

●      Yabancıyatırımcı kişilerin,     EB 5 yatırımcı vizesi Uygulamasına müracaatta bulunabilmesi için           ABD yatırım merkezlerinin tayin ettiği projelere 500.000$     miktarında veya

●      Amerika Birleşik Devletlerin`de         istedikleri bölgede yeni bir girişime 1000.000$ miktarında   depozitoda bulunabilmesi lazım olmaktadır.

 

Amerika Birleşik Devletleri EB-5 vizesi Uygulaması kaplamında yeni yaratılacak olan ticari girişimin sahip olması gereken hususiyetler nelerdir?

 

●      Firmanın 29 Kasım 1990 yılında       veya daha önce inşa edilmiş olması gerekmektedir.

●      Firmanın 29 Kasım 1990 yılından     önce inşa edilmişse: 

●      Satın alınan ve sürekli ilerleyen iş tekrardan düzenlenmiş veya yeni işletmeye uyacak bir biçimde yeniden yapılandırılmış olması lazımdır.

 

Amerika Birleşik Devletler EB-5 yatırımcı vizesi Uygulaması kaplamında yatırımcı kişinin aile üyeleri de talepte bulunabilirlermi?

           

●      Yatırımcı kişinin eşi ve 21     yaşından aşağı aile bireyleri için istekte bulunabilmektedir.            ABD kuruluşu tarafından belirtilmiş olan yatırım merkezleri     nerelerdir?     

●      New York, California, Columbia,       Florida, Hawaii, Wisconsin, Washington, Virginia, Vermont, Texas,           Alabama, New Jersey, Kansas, Lousiana, Pennsylvania, Maryland, South            Dakota, Oklahoma, South Carolina bölgesel yatırım merkezleri    bulunmaktadır.

EB-5 yatırımcı vizesi Uygulamasının yatırım yapacak olan kişilere sağladığı yararlar nelerdir?

           

●      Yabancı yatırımcılar ve onların        aileleri Amerika Birleşik Devletleri dahilinde gezme, eğitim alma     ve yaşamak haklarını kazanmış olacaklardır.

●      Muayyen bir zaman sonrasında ABD          vatandaşlığı için müracaatta bulunabilmektedirler.

●      ABD pasaportunun aracılığıyla         tahmini olarak 172 ülkeye vize olmadan seyahat etmek şansı       kazanırlar.