ABD'de 11 Eylül skandalı !

ABD'de 11 Eylül saldırısı kurbanlarından bazılarına ait kalıntıların Hava Kuvvetleri ile anlaşmalı müteahhit şirket tarafından yakılıp çöp alanına gönderildiği ortaya çıktı.

ABDde 11 Eylül skandalı !
29 Şubat 2012 Çarşamba 09:37 tarihinde eklendi, 1.060 kez okundu.

Şaşırtan açıklama, Delaware'deki Dover Hava Kuvvetleri morgunda yapılan idari hataları araştıran bağımsız bir heyet tarafından hazırlanan raporda kısaca ve ayrıntıya girilmeden yapıldı.
    
Hava Kuvvetleri yetkilileri, henüz olayla ilgili bilgileri olmadığını ileri sürerek gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.
    
Beyaz Saray ise, Başkan Barack Obama'nın Pentagon'un bu tür olayların bir daha asla yaşanmaması için gereken bütün önlemleri alma planına destek verdiği bildirildi.
    
Bağımsız heyetin başkanı emekli General John Abizaid tarafından hazırlanan raporda, Pentagon'a düzenlenen saldırıda ve Shanksville yakınlarında düşen uçakta yaşamını yitirenlerin kalıntıları teşhis edilemediği için anlaşmalı şirket tarafından yakıldıktan sonra çöp alanına gönderildiği belirtildi.
    
Pentagon'un batı kanadına çarpan yolcu uçağında 184 kişi, Shanksville yakınlarındaki bir tarlaya düşen uçakta ise 40 kişi yaşamını yitirmişti. Kurbanlara ait kalıntıların bir kısmı, saldırıdan bir yıl sonra Arlington Ulusal Mezarlığı'na ve Shanksville'deki mezarlığa defnedilmişti.
    
Hava Kuvvetleri politikası gereği kalıntıların anlaşmalı biyomedikal atık şirketi tarafından sağlanan mühürlü konteynerlere yerleştirilmesi ve müteahhit şirketin konteynerleri yakması gerekiyordu.
    
Dover'daki yetkililerin yakma işleminden sonra geriye hiçbir şey kalmadığını var saydığı belirtilen raporda, yakma işleminden sonra kalanların şirket tarafından çöp alanına gönderildiğinin belirlendiği kaydedildi.
    
Abizaid, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöp alanının kullanımının Hava Kuvvetleri ile şirket arasında yapılan anlaşmada kesinlikle yer almadığına işaret etti.