ABD'de Erkin Koray rüzgarı

Türk rock müziğinin babası Erkin Koray, 70’li yıllardaki parçalarının yer aldığı albümle ABD’yi fethetti

ABDde Erkin Koray rüzgarı
23 Nisan 2012 Pazartesi 11:18 tarihinde eklendi, 1.574 kez okundu.

 

Erkin Koray’ın Sublime Frequencies şirketi etiketiyle müzikseverlerle buluşan ”Meçhul” isimli çalışma, ABD’deki radyo istasyonlarında sıklıkla çalınırken müzik çevrelerinden tam not aldı. 
 
Milliyet'in haberine göre; Sublime Frequencies şirketi yetkilisi Mark Gergis, Koray’ın ”Meçhul” adlı çalışmasına ilişkin bilgi verirken, sanatçının CD ve plağının şirketleri tarafından müzikseverlerle buluşturulduğunu belirtti.
 
Albümün Erkin Koray’ın 1970-77 yılları arasındaki parçalarından oluştuğunu aktaran Gergis, Koray’ın albüm tanıtımı için San Francisco’da düzenlenen organizasyona da katılmak üzere ABD’ye konuk olduğunu ifade etti. “Meçhul” adlı albümün ABD’deki radyolarda sıkça çalındığını dile getiren Gergis, albüm çalışmasının Erkin Koray’ın ABD’deki ilk yayınlanmış çalışması olduğunu, plak ve CD olarak dünya çapında dağıtımın yapıldığını kaydetti. Gergis, ”CD, Amerika’nın yanı sıra, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya’da büyük bir başarı elde etti. Bunu söylemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
TÜRKİYE'DE DE YAYINLANACAK
 
Koray’ın albüm çalışmasına ilişkin gazete, dergi ve internet sitelerinde olumlu eleştirilerin yer aldığını belirten Gergis, San Francisco Chronicle’da da albüme ilişkin bir yazının geniş şekilde yer aldığını söyledi.
 
ABD’de büyük çoğunluğu müzik eleştirmenlerinin yorumlarından oluşan yazılarda Koray’ın CD’sinin değerlendirildiğini aktaran Gergis, albümün Türkiye’de de yayınlanmasının planlandığını ifade etti.
 
HANGİ ŞARKILAR VAR?
 
Dünya çapında dağıtımı yapılan albüm çalışmasında, “Meçhul”, ”Ve...”, ”Kendim Ettim Kendim Buldum”, ”Gün Doğmuyor”, ”Goca Dünya”, ”Krallar”, ”Cümbür Cemaat”, ”Hadi Hadi Ordan”, ”Düşünüş”, ”Olmayınca Olmuyor” ve ”Sevdiğim” isimli parçalar yer alıyor.
 
EFSANEVİ JİMİ HENDRIX GİBİ
 
ABD basınında Erkin Koray’ın ”Meçhul” adlı çalışmasına ilişkin yer alan yazılarda, Erkin Koray’ın müzik yaşamındaki kilometre taşları ve Türkiye’de Rock müziğe yaptığı etkiler aktarılıyor. 
 
- Türkiye’de Rock müziğin ikonlarından Erkin Koray, son yıllarda Batı’ya da derleme çalışmalarıyla ulaştırılmaya başlandı. Böylece yeni dinleyiciler, Anadolu’ya Rock müziğini getiren adamı tanımış oluyor...Bu eşsiz koleksiyonu, Hendrix, Amon Duul gibi isimleri seven dinleyiciye tavsiye ediyoruz. -Othermusic internet sitesi
 
- Erkin Koray Türkiye’de rock müzik yapan ilk isimlerden biri. ABD’de dinleyicileriyle buluşacak olan Koray, birer kopyasını da imzalayacak. Kaçırılmaması gerekir. -San Francisco Chronicle
 
- Albümdeki ’Kendim Ettim Kendim Buldum’, ’Hadi Hadi Ordan’ gibi parçalar insanı mutlu ediyor. Acaba Koray’ı turneye çıkarsalar çok mu fazla şey istemiş oluruz. -Aquarius Records’un internet sitesi
 
- “Albümü aldığım gün 5 kez dinledim. Erkin Koray, Elvis Presley, Jimi Hendrix ve Beatles’ı bir araya toplayan bir sanatçı. -Blastitude
 
- Koray’ın ’Meçhul’ albümünü dinlemek, müziğin farklı dönemlerine tanıklık etmek gibi bir şey.