ABD’de hortumlar 6 can aldı

Amerika’nın orta ve doğu kesimlerinde etkili olan hortumlar şu ana kadar 6 can aldı.

ABDde hortumlar 6 can aldı
18 Kasım 2013 Pazartesi 19:41 tarihinde eklendi, 2.097 kez okundu.

Toplam 12 eyalette etkili olan hortumların neden olduğu yıkımdan Michigan, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Indiana, Ohio, Kentucky, Tennessee, West Virginia, Pennsylvania ile New York eyaletinin batı bölgeleri etkilendi.

Hortumların etkiliği olduğu bölgelerde yüzlerce ev kullanılamaz hale gelirken, yüzbinlerce insanın elektriksiz kaldığı ifade edildi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre Illinois eyaletinde etkili olan hortumların 6 kişinin yaşamını yitirmesine onlarca insanın da yaralanmasına yol açtı. Illinois eyaleti Valisi Pat Quinn, 7 vilayetin (county) affet bölgesi olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini duyurdu.

Chicago şehrine 225 kilometre uzaklıkta bulunan ve 16 bin insanın yaşadığı Washington ilçesinde etkili olan hortumun, büyük hasara yol açtığı belirtildi. Washington Belediye Başkanı Gary Manier, ilçede 250 ila 500 kadar evin hortumdan zarar gördüğünü belirterek tam rakamın ancak bu bölgede yaşayan insanların evlerine geri dönmelerine izin verildiği zaman ortaya çıkacağını söyledi.

Belediye Başkanı insanların hortum tehlikesine karşı kilise, okul gibi büyük binalara sığındığını söyledi. Başkan ayrıca bölgedeki hastanelere hortum nedeniyle onlarca yaralı insanın taşındığını ve sayının giderek arttığını ifade etti.

Saatte 50’den fazla hortum çıktığını bildiren Ulusal Meteoroloji Kurumu, sağanak yağmurun eşlik ettiği yağış sisteminin bugün de kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olabileceği konusunda uyardı. Meteroloji yetkilileri, hortum ve kötü hava şartlarının şuana kadar 53 milyon insanın hayatını olumsuz yönde etkilediğini duyurdu.


CİHAN