ABD'deki sapık bir konuda aklandı

ABD'de Jaycee Lee Dugard'ı 11 yaşındayken 1991'de kaçırmak ve 18 yıl hapis hayatı yaşatmakla suçlanan Phillip Garrido'nun California'daki evinde yapılan araştırmalarda, Garrido'nun hayat kadını cinayetleri ya da diğer kaçırma olaylarıyla ilgili bir bağlan

03 Eylül 2009 Perşembe 10:52 tarihinde eklendi.

ABD'de Jaycee Lee Dugard'ı 11 yaşındayken 1991'de kaçırmak ve 18 yıl hapis hayatı yaşatmakla suçlanan Phillip Garrido'nun California'daki evinde yapılan araştırmalarda, Garrido'nun hayat kadını cinayetleri ya da diğer kaçırma olaylarıyla ilgili bir bağlantısının bulunamadığı bildirildi.

Polisten yapılan açıklamada, zanlının Antioch'taki evinde ve komşu evlerde yaptığı kazı çalışmalarında, aydınlatılmamış suç vakalarıyla ilgili ize rastlanmadığı belirtilirken, hafta sonunda bulunan kemik parçasının bir insana mı yoksa bir hayvana mı ait olduğunu belirlemek için henüz erken olduğu ifade edildi.

Phillip Garrido ve eşi Nancy, Dugard'ı kaçırmak, 18 yıl boyunca hapis hayatı yaşatmakla suçlanıyor. Phillip'in tecavüzleri sonucu Dugard'ın iki kızı bulunuyor.

Bu arada Nancy Garrido'nun avukatı Gilbert Maines, dün CBS kanalına yaptığı açıklamada, müvekkilinin "tıpkı dümeni olmayan bir gemi gibi" olduğunu ve kocasının tecavüzleri sonucu doğan kızları özlediğini söylediğini açıkladı.

Avukat Maines, Nancy'nin zaman içinde bir aile oluşturduklarını düşünmeye başlamış olduğunu ve Jaycee ile kızları çok sevdiğini söylediğini de kaydetti.

Dugard'ın kaçırıldıktan 18 yıl sonra ortaya çıkmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis yetkilileri, 58 yaşındaki Phillip Garrido'nun Jaycee'yi evinin arka tarafında adeta esir kampı oluşturduğu bir yerde tutuğunu, dış dünyayla bağlantı kurmasını engellemek için kızın bulunduğu yeri tentelerle kapattığını, duvar ördüğünü, Dugard'ın uğradığı tecavüzler sonucunda doğurduğu 15 ve 11 yaşındaki iki çocuğuyla aynı yerde tutulduğunu açıklamıştı.

Yetkililer, çocukların okul ya da doktor yüzü görmediğini, tamamen tecrit edilmiş durumda tutulduklarını ve çocukların bulunduğu yerde tellere elektrik verildiğini ve çocukların ne dış dünya ne de duş gibi gereksinimlerle ilgili hiçbir bilgisi bulunmadığını da belirtmişti.

AA