ABD'den altına destek

Altın fiyatları dün Fed Başkanı Bernanke'den gelen açıklamalarla yeşilde seyrediyor

ABDden altına destek
26 Nisan 2012 Perşembe 10:01 tarihinde eklendi.

 

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin dün yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulduğunda büyümeyi daha fazla desteklemeye hazır olduklarını belirtmesiyle dolar gerilerken altında yukarı yönlü hareket sürüyor. Spot altının ons fiyatı Singapur'da yüzde 0.3 kadar yükselerek 1,647.82 dolardan işlem gördü.
 
Dün dolar, altı para piriminden oluşan sepet karşısında düşerken altın da yüzde 1 oranında değer yitirmişti. Fed, dün para politikalarında değişikliğe gitmezken bu yıl için ekonomik görünümü ise yukarı yönlü revize etti. Fed Başkanı Bernanke ek tahvil alım programının hala masada olduğunun altını çizdi.
 
Bu haber akışıyla küresel bazda hise senetlerinde yükseliş görülürken dolar ise kan kaybetti. Phillip Futures'ta yatırım analisti olan Lynette Tann, Bernanke'nin ABD ekonomisini desteklemeye hazır olduğuna dair söyleminin metali yeniden değerlendirdiğini belirtti. Comex piyasasında Haziran teslim metal 1,647.10 dolardan işlem gördü. Bu yılın en iyi performans gösteren değerli metali olan platinin ons fiyatı ufak değişimle 1,556.50 dolar olurken, spot gümüş de 30.73 dolardan işlem gördü. Yılın en kötü performansını kaydeden paladyum ise yüzde 0.3 yükselerek 664.25 dolardan işlem gördü.
 
Diğer yandan Güney Kore ekonomisinin yılın en hızlı büyümesini kaydetmesiyle MSCI Asya Pasifik Endeksi ikinci günde de yükseldi. (Bloomberg HT)