ABD'den çok tartışılacak terör önerisi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, terörle mücadelede işbirliği konusunda Türkiye’ye, Bin Ladin’i yakalamak için uyguladıkları yöntemi de içeren yeni bir öneri getirdiklerini söyledi.

ABDden çok tartışılacak terör önerisi
16 Ekim 2012 Salı 17:42 tarihinde eklendi, 1.020 kez okundu.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA FLAŞ AÇIKLAMA

ABD Büyükelçisi, Türkiye'nin terörle mücadelesi konusunda çok önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'ye, terörle mücadelede işbirliği konusunda yeni bir öneri getirdiklerini anlatan Ricciardone, bu konuda ABD'nin Usame Bin Ladin'i yakalamak için uyguladığı karmaşık askeri operasyonu örnek gösterdi.

Bu operasyonun TTP (Tactics Technics Procedures-Taktik Teknik Usuller) adını taşıdığını kaydeden ABD Büyükelçisi, ileri, tek kolluk ve özel kuvvetlerin ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir operasyon olduğuna dikkat çekti.
 
Ricciardone, "Bunu Türkiye'yle de paylaşmak istiyoruz. Bunu Türkiye'ye önerdik" dedi.
 
Bu sözleri, "ABD, Bin Ladin'i yakaladı. Neden mesela Murat Karayılan'ın yakalanması için Türkiye'ye yardım etmiyor" sorusu üzerine söyleyen Ricciardone, Türkiye'ye yaptıkları yeni işbirliği yöntemi konusunda daha fazla ayrıntı vermeyi ise reddetti. ABD Büyükelçisi, "Düşmanlarımızın bizim kapasitemizi öğrenmesini istemeyiz" dedi.
 
ABD Büyükelçisi, Türkiye'nin bu teklife nasıl yanıt verdiği konusunda ise, sessizliğini korudu. Sadece ,"Türkiye, işbirliği örgütünün ne kadarını açıklayacağına kendisi karar verir" demekle yetindi.