ABD'den ilk kez özür diledi

Bradley Manning ilk kez özür diledi. Mahkemenin karar aşamasında konuşan Manning, "ABD'ye verdiğim zarardan dolayı özür dilerim" dedi.

ABDden ilk kez özür diledi
15 Ağustos 2013 Perşembe 14:41 tarihinde eklendi.
ABD tarihinin en büyük skandallardan birine imza atan er Bradley Manning, Maryland’deki Fort Meade askeri üssünde yapılan yargılamasının son aşamasında konuştu.
 
“Bu kararları aldığım zaman insanlara yardım edeceğimi düşünüyordum, onlara zarar vereceğimi değil” diyen Manning, eylemlerinin istenmeyen sonuçlar doğurduğunu ve bunlar için üzgün olduğunu ifade etti.
 
Şubat ayından bu yana dava boyunca herhangi bir açıklama yapmayan Manning’in bu özrü, karar aşamasında cezayı hafifletmek için atılmış bir adım olarak yorumlandı.
 
'BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM' 
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın milyonlarca gizli belgesini WikiLeaks’e sızdırdığı dönemde kendisini etkileyen bir çok problemle meşgul olduğunu ifade eden Manning, yine de bunun bir mazeret olamayacağının farkında olduğunu ve yaptıklarının bedelini ödemeye hazır olduğunu söyledi.
 
Daha iyi bir insan olabileceğini belirten Bradley Manning, mahkemenin buna sadece sözleriyle değil, kararıyla da yardım edeceğini umduğunu sözlerine ekledi.
 
90 YIL CEZA ALABİLİR 
Bradley Manning’in 90 yıl ceza alabileceği konuşuluyor. Manning hakkındaki kesin karar gelecek hafta açıklanacak.
 
'DÜŞMANA YARDIM' SUÇLAMASI DÜŞTÜ 
Manning, verdiği bilgilerin Afganistan ve Irak'taki birliğe zarar verdiğine ve ulusal güvenliği tehdit ettiğine inanmadığını söylemişti. 'Düşmana yardım' suçu ömür boyu hapsi gerektiriyordu.

NTV