ABD'den Lucentis'e yeşil ışık

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Roche firmasının ürettiği Lucentis ilacının, diyabetik maküla ödemi (DME) rahatsızlığını önlemekte etkili olduğuna karar verdi.

ABDden Lucentise yeşil ışık
26 Temmuz 2012 Perşembe 20:39 tarihinde eklendi, 1.140 kez okundu.

 

İlacın değerlendirilmesi için toplanan panel, uluslararası ilaç şirketi Roche’un, diyabetik maküla ödemi tedavisinde 0.3 mg veya 0.5 mg kullanıldığı zaman tedavi etkinliğinde belirgin bir farklılık göstermediğini belirtti. Bu karar, sıfıra karşı 10 oyla kabul edildi.
 
Panelde değerlendirilen diğer bir konu, ilacın aynı miktarlarda kullanıldığında önemli bir sağlık sorununa neden olup olmayacağıydı. Panel, ilacın 0.3 mg veya 0.5 mg kullanılması arasında belirgin bir sağlık sorunu yaşanabileceği konusunda 4’e karşı 4 oyla kararsız kaldı.
 
Panelin verdiği en önemli karar ise Lucentis’in DME rahatsızlığının tedavisinde etkili bir ilaç olduğu. Bu karar da sıfıra karşı 10 oyla kabul edildi.
 
Panel, Lucentis ilacının DME tedavisinde en etkin şekilde kullanılması için, ayda 0.5 mg tüketilmesi gerektiğine karar verdi. Bu karar, ikiye karşı sekiz onaylandı. Panel ayrıca, sıfıra karşı 10 oyla, ilacın ayda 0.3 mg tüketilebileceğini de belirtti. DME, yetişkin insanlarda görme bozukluğuna neden olan bir hastalık olarak biliniyor.

NTV