ABD'den yeni PYD açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "PYD politikamızda herhangi bir değişiklik yok. Fakat PKK’yı yabancı bir terör örgütü olarak görüyoruz ve Türkiye halkına karşı gerçekleştirdikleri terör saldırılarını sonlandırmalarını umuyoruz” dedi.

ABDden yeni PYD açıklaması
10 Şubat 2016 Çarşamba 08:51 tarihinde eklendi.
Ankara ile Washington arasında yaşanan ‘PYD’ gerilimi sürerken, ABD’den kritik açıklama… Dışişleri Sözcüsü John Kirby, “Washington Yönetimi’nin PYD’yi terör örgütü olarak görmediği” görüşünü yineledi ve bu konudaki politikalarında hiçbir değişiklik olmadığını belirtti.
 
ABD'nin Türkiye'deki en yüksek düzeydeki diplomatik temsilcisi olan John Bass'in, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılması, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündeme geldi.
 
Bu konudaki haberleri doğrulayan Kirby, ABD'li Büyükelçi Bass'in, Dışişleri Bakanlığı'nda üst düzey yetkilerle görüştüğünü belirterek şunları söyledi:
 
“Büyükelçi Bass'in Türk yetkililerle görüştüğünü doğrulayabilirim. Bildiğiniz üzere diplomatik görüşmelerle ilgili ayrıntılar üzerinde konuşmuyoruz. Suriye'de, IŞİD ile olan mücadelenin karmaşıklığı yüzünden, konuşulacak çok konu var. Evet, görüşme oldu ama ayrıntılara girmeyeceğim."
 
Kirby, “ABD hükümetine göre, PYD terörist değildir açıklamanızın arkasında mısınız?" sorusuna verdiği yanıtta, “Bu doğru. Bu konudaki politikamızda hiçbir değişiklik yok" dedi.
 
PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR
 
PKK'yı terör örgütü olarak gördükleri konusunda bir değişiklik olmadığını da dile getiren Kirby, “PKK'nın Türk vatandaşlarına yönelik terör saldırılarının son bulduğunu görme isteğimizde de son derece açığız" diye konuştu.
 
Kirby, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ABD'nin PYD ile ilgili yaklaşımıyla ilgili olarak söylediği “Saflık mı diyelim, ne diyelim bilemiyorum” yorumuna ilişkin ise bu açıklamayı görmediğini söyleyerek yanıt verdi ve “Yapılan her yoruma yanıt veremem" diye konuştu.