AB'den 2019'da resmen ayrılacak

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin AB'den çıkış sürecinin en geç mart ayında başlayacağını açıkladı.

ABden 2019da resmen ayrılacak
02 Ekim 2016 Pazar 17:26 tarihinde eklendi, 1.321 kez okundu.
İngiltere'nin yılan hikayesine dönen 23 Haziran'da aldığı AB'den ayrılma kararının nihayet uygulamaya geçeceğini bugün Başbakan May, yaptığı açıklamayla açıklığa kavuşturdu.
 
Theresa May, bugün Birmingham'da düzenlenen Muhafazakar Parti kongresindeki açılışta yapacağı konuşmada, AB'den ayrılma süreci ile ilgili tarih verecek.
 
Parti kongresi öncesi BBC'nin sorularını yanıtlayan May, AB'den ayrılma sürecinin başlatılması için İngiltere Parlamentosu'ndan ilk önce geçirilmesi gereken Lizbon Anlaşması'ndaki 50. maddenin gelecek mart ayının sonuna kadar onaylanacağını ifade ederek, En geç, Mart 2019'da da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden tamamiyle ayrılmış olacağını kaydetti.
 
Diğer yandan yanıtlanması gereken bir soru da İngiltere'nin en büyük sorunlarından biri olan göçmen sayısının azaltılması ile AB ile nasıl iyi bir ticaret anlaşmasının yapılabileceği. İngiltere'nin AB'den çıkmasının önemli nedenlerinden biri olan göçmen sayısının azaltılması ile ilgili olarak Başbakan May, İngiliz halkının istediği yönde göçmen kontrolünü sağlamak için farklı yollar arayacağını da dile getirdi.