AB'den, Orta Asya'ya bir milyar avroluk bütçe

Avrupa Birliği, Orta Asya'da güvenliği güçlendirilmesi ve demokratik kurumların geliştirilmesi için bir milyar avroya kadar bütçe ayırmak istiyor

ABden, Orta Asyaya bir milyar avroluk bütçe
23 Kasım 2013 Cumartesi 10:00 tarihinde eklendi.

Geçtiğimiz günlerde Brüksel'de Avrupa Birliği Kalkınma Komiseri Andris Piebalgs ve Orta Asya Dışişleri Bakanları toplantısı yapıldı. Söz konusu toplantıda konuşan Kalkınma Komiseri Andris Piebalgs, Orta Asya ülkelerine yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

Tacik basınına göre, Kalkınma Komiseri Andris Piebalgs ile Orta Asya bakanları, Avrupa Birliği ile bölge ülkeleri arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Toplantının ev sahibi Andris Piebalgs yaptığı konuşmasında; "Önümüzdeki 7 yıl içerisinde güvenliği güçlendirilmesi ve demokratik kurumların kalkınması için bir milyar avroluk yardım yapmaya hazırız." dedi. Piebalgs, hangi ülkeye ne kadar bütçe ayrılacağını bölge ülkeleri ile yapılacak ikili görüşmelerden sonra netleşeceğini kaydetti.

Avrupa Birliği, bölgenin doğal kaynak yönetimi, sosyal ve ekonomik kalkınması, bölgesel güvenlik ve eğitim dahil birçok alandaki kalkınma çabalarını desteklemek için dev bir bütçe ayırmayı planlıyor.


CİHAN