Abdi İpekçi anıldı

Eski Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi, öldürülüşünün 34. yılında Zincirlikuyu'daki kabri başında anıldı.

Abdi İpekçi anıldı
01 Şubat 2013 Cuma 13:16 tarihinde eklendi.

 

Anma töreninde Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından bir konuşma yapan kızı Nükhet İpekçi İzet, cinayetin aydınlanmasını istedi.
 
Maçka'daki evinin önünde 34 yıl önce silahlı saldırı sonucu öldürülen Abdi İpekçi için mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene İpekçi'nin eşi Sibel, kızı Nükhet İpekçi İzet, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç ve meslektaşları katıldı. 
 
Törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, "Abdi Bey benim ve beni izleyen kuşağın etkilendiği ustalarımızdan biri olarak anılarımızda yer almaktadır. Abdi Beyin gazetecilik anlayışı gerçekleri halka iletmek konusundaki titizliğidir. Bu gün ki gazetecilikle bizim dönemdeki gazetecilik anlayışı arasında çok fark var. Biz haberde adı geçen herkesin görüşleri alınması konusunda eğitildik. Geldiğimiz noktada ise, duyulan ya da kendisine verilen araştırılmadan yayınlanmakta. Bu durum medya ile eğlence sektörün eş değer görülmesinden kaynaklanıyor. Reklam pastasından pay almak gibi gelişmeler haberin kutsallığını ortadan kaldırıyor." dedi.
 
Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından kızı Nükhet İpekçi İzet, gerçek katillerin hala ortaya çıkarılmamasından yakındı. TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapora değinen Nükhet İpekçi İzet, "Komisyonn tarafından hazırlanan raporda Savcı Doğan Öz ve Abdi İpekçi cinayetleri Türkiye'de 12 Eylül askeri darbesini çözmek isteyenler açısından bütün malzemeleri içermektedir. Bu cinayetin dosyaları, gelişmeleri izlense, araştırılsa her şey ortaya çıkacaktır." şeklinde yer aldığını söyledi. Konuşmasında Abdi İpekçi cinayetini araştıran Savcı Doğan Öz'ün saptamasına da yer veren  İzet, "Türkiye'de esas tehlike Özel Harp Merkezli kontrgerilladır ve ben adımımı attığım her yerde bununla karşılaşıyorum." ifadelerini kullandı

CİHAN