Abdi İpekçi ödülü, Namık Durukan'a verilecek

"Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan İmralı Zabıtları" başlıklı haberi ile Namık Durukan Abdi İpekçi Ödülü'nün sahibi oldu.

24 Nisan 2013 Çarşamba 19:29 tarihinde eklendi.

 

 
Gazeteci Abdi İpekçi anısına Milliyet Gazetesi tarafından konulan Yılın Gazetecilik Ödülü'nün bu yılki sahibi Namık Durukan olurken, fotoğraf dalında seçiciler kurulunun oy çokluğu bu yıl ödül verilmemesine karar verildi.
 
Doğan Heper'in başkanlığında, Sedat Ergin, Zeynep Gögüş, Prof. Yasemin İnceoğlu, Sibel İpekçi, Sami Kohen'den oluşan seçiciler kurulu, Ara Güler, Fuat Keyman,Serkan Ocak'ın yazılı olarak gönderdiği değerlendirmeleri de dikkate alarak toplandı.

Haber dalında seçiciler kurulu, "Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan İmralı Zabıtları" başlıklı haberi ile Namık Durukan'a oy birliği ile ödül verilmesine karar verdi. Gazeteciliğin gücünü etkili bir şekilde kamuoyuna göstermesi, halkın haber alma hakkına hizmeyt etmesi açısından ödüle değer bulundu. Seçici kurul fotoğraf dalında, oy çokluğu ile ödül verilmemesine karar verdi.
 
NAMIK DURUKAN KİMDİR?
 
1962 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. 1984 yılında Viranşehir ilçesinde yerel Karacadağ Gazetesinde mesleğe başladı. 1985 yılında Milliyet Gazetesi'nin ilçe muhabirliği 1988 yılından itibaren Diyarbakır bölge muhabirliği yaptıç 2000 yılına kadar görevini sürdüren Durukan, 2 yıl da DHA'da çalıştıktan sonra 2002 yılından beri Milliyet Ankara bürosunda parlemento muhabirliğini sürdürüyor.

Durukan Türkiye Gazeteciler Derneği tarafından iki kez, iki kez de Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yılın gazetecisi seçildi. Durukan evli ve iki çocuk sahibi, Körfez Savaşı ve son Irak Savaşı'nı yakından izledi. İran, Irak ve Suriye'de Kürtler üzerinde çalıştı. Durukan'ın Faruk Balıkçı ile yazdığı Ölümün İki Yakasında adlı bir de kitabı var. 

DHA