ABD'nin Ankara büyükelçisi belli oldu

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne Başkan Barack Obama tarafından atanan ancak Senato’dan bir süredir onay alamayan John Bass’a Senato Dış İlişkiler Komitesi nihayet olur verdi.

ABDnin Ankara büyükelçisi belli oldu
17 Eylül 2014 Çarşamba 21:14 tarihinde eklendi.

Haziran ayında Başkan Obama tarafından atanan John Bass, Senato’da verdiği ifade Türkiye ile ilgili ağır sorulara muhatap kalmış ve tartışmalara yol açmıştı.

Cumhuriyetçi Parti’nin Arizona eyaleti Senatörü ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi John McCain, Bass’a o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter bir eğilime kayıp kaymadığını sormuştu. Soruyu geçiştirmek isteyen Bass’a daha sonra McCain, açık cevap vermez ise atanmasını onaylamayacağını tehdidinde bulunmuştu. Bunun üzerine Bass, "Bu yönde bir kayma var, evet." diye cevaplamıştı.

Komitenin Demokrat Partili New Jersey Eyaleti Senatörü Bob Menendez, Bass ile iki ülkeye daha atanan büyükelçilerin de onaylandığını duyurdu.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone’nin görev süresinin dolaması nedeniyle 1 Ağustos’tan itibaren bu makam maslahatzgüzarı tarafından temsil ediliyordu. Amerikan hükümeti, bu süreçte Ankara'da boşluk olmaması için ay başında eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'u maslahatgüzar olarak görevlendirmişti. CİHAN


CİHAN