'ABD'nin En Etkin Türkleri' ödüllerini aldı

Silikon Vadisi’nden New York finans dünyasına, spordan sanata, film ve müzik endüstrisinden mühendisliğe dek uzanan birçok alanda başarılı 40 yaş altı, 40 Amerikalı Türk, New York’ta düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

ABDnin En Etkin Türkleri ödüllerini aldı
18 Mart 2017 Cumartesi 10:52 tarihinde eklendi, 1.048 kez okundu.
ABD’de iş dünyasına yönelik İngilizce olarak yayınlanan TurkOfAmerica (TOA)dergisi, ABD’nin 40 yaş altı en etkili 40 gencini seçti. TOA Danışmanlık firması tarafından Times Meydanı’ndaki Marriott Marquis Hotel’de düzenlenen, ana sponsorluklarını Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) ile New York merkezli Turkish Philantropy Vakfı’nın üstlendikleri gecede kendi alanlarında başarılarını kanıtlayan kişilere ödülleri verildi.
 
TOA’nın ‘40 Yaş Altı En Etkin 40 Amerikalı Türk’ ödül töreninde, Hafize Gaye Erkan bankacılık, New Orleans Pelicans takımından Ömer Aşık ile Philadelphia 76ers’da oynayan Ersan İlyasova spor, Neslihan Hıdırlıgil perakende satış, Barış Gültekin yazılım geliştirme, Egemen Taş çevrimiçi güvenlik, Serdar Bulut yazılım mühendisliği, Coşku Turhan film dallarında ödüllerini teslim aldı. Ödül alanlar arasında tasarım alanında Alper Nakri de yer alırken, Doğan Medya Grubu Los Angeles temsilcisi ve Golden Globe’a kabul edilen ilk Türk Barbaros Tapan’a da gazetecilik dalında özel ödül verildi. NBA oyucuları Ömer Aşık ile Ersan İlyasova başka programları olduğu için ödül törenine katılamadı.
 
Nakri ve Tapan törenden sonra DHA’ya yaptığı açıklamada, ABD’de Türk toplumu ile dayanışma içinde yaşamanın önemli olduğuna değinerek, kendilerinin ödüle layık görülmelerinden dolay duydukları mutluluğu dile getirdi.