ABD’nin en hayırseveri

Facebook’un genç kurucusu Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, ABD’nin en hayırsever çifti oldu

ABDnin en hayırseveri
10 Şubat 2014 Pazartesi 10:00 tarihinde eklendi.

Facebook’un genç kurucusu Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, ABD’nin en hayırsever çifti oldu. Zuckerberg ve eşi 992 milyon dolar bağış ile The Chronicle of Philanthropy gazetesinin hazırlandığı 2013 yılının en hayırsever Amerikalıları listesinin zirvesinde yer aldı.

ABD’de geçtiğimiz yıl yapılan bağışların toplamı 2012 yılına göre yüzde 4 artış göstererek 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamın onda birini Silikon Vadisi Toplum Vakfı’na (SVCF), 992 milyon dolar değerinde Facebook hisse senedi bağışlayan Zuckerberg yaptı. Zuckerberg’in yardımlarının çoğunluğu yardıma muhtaç çocuklar için harcanacağı ifade edildi.

Ünlü işadamı ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, 452 milyon dolar bağış ile listenin 4. sırasında yer aldı. Microsoft’un hayırsever kurucusu Bill Gates geçtiğimiz yıl 181 milyon dolar bağış yapmasına rağmen listede yer almadı. Bill Gates bu rakamı vereceğini 2004 yılında taahhüt etmişti. Bu yüzden söz konusu bağış 2004 yılında yapılmış gibi kabul edildi.

The Chronicle of Philanthropy’nin haberine göre Amerikalı hayırseverler 2013 yılında toplamda 2,9 milyar dolar bağış yapmayı taahhüt etmişti.


CİHAN