ABD'nin ''en renkli'' yürüyüşü

ABD'nin New York kentinde çizgi film karakterlerinden oluşan dev balonlarla gerçekleşen 85. Geleneksel Şükran Günü Yürüyüşü'nü 3.5 milyon kişi yerinde, yaklaşık 50 milyon kişi de televizyonlardan izledi.

ABDnin en renkli yürüyüşü
25 Kasım 2011 Cuma 09:25 tarihinde eklendi, 1.774 kez okundu.

 

Macy's Mağazalar Zinciri tarafından 85 yıldır düzenlenen geleneksel yürüyüş bu yıl da soğuk havaya rağmen büyük coşkuyla gerçekleşti. Turistlerin de büyük ilgi gösterdiği etkinliği güzel bir yerden izlemek isteyen Amerikalılar sabahın erken saatlerinden itibaren Manhattan'a akın etti. 
   
 
Çeşitli çizgi film karakterlerinden oluşan 40 dev helyum balonunun taşındığı yürüyüşte, 27 temalı yürüyen platform, 800 palyaço ve bin 600 amigo görev yaptı. 
     
Yürüyüşte, Örümcek Adam, Şirinler, Snoopy, Hello Kitty, Monkey Julius, Kung Fu Panda, Mickey Fare gibi sevilen çizgi film kahramanlarının balonları büyük ilgi çekti. Central Park'ın batısında 77. Sokak'tan başlayan yürüyüş 34. Sokak'taki Herald Meydanı'nda sona erdi. 
     
İlk olarak 1924 yılında deve, fil, koyun gibi gerçek hayvanlar ile gerçekleşen ve 1927 yılından itibaren balonlarla yapılmaya başlayan yürüyüşü bu yıl 3.5 milyon kişinin yerinde, 50 milyon kişinin de televizyondan izlediği tahmin ediliyor. 
   
 Her yıl geleneksel olarak yapılan yürüyüşe sadece 1942-44 yılları arasında 2. Dünya Savaşı nedeniyle ara verilmişti.