ABD'nin yeni silahı yunuslar

Nükleer programı nedeniyle ABD ve Batılı ülkelerin baskı uyguladığı İran, Hürmüz Boğazı'nı kapatmakla tehdit etmişti. ABD, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı sualtı mayınlarıyla kaplamasına çare olarak yunusları sahaya sürecek.

ABDnin yeni silahı yunuslar
18 Ocak 2012 Çarşamba 11:57 tarihinde eklendi, 1.342 kez okundu.

 

Amerikan dergisi Atlantic'te yer alan bir habere göre, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki petrol tankerlerinin geçişini engellemek için sualtına mayın döşemesi durumunda, ABD ordusu eğittiği yunuslar vasıtasıyla mayınların yerini tespit ederek imha edecek. Yunusların doğal sonar yeteneğinden faydalanacak olan ABD ordusu bu yöntem sayesinde uluslararası piyasalara petrol akışını sağlamaya çalışacak.
 
Haberde, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatması halinde kullanacağı diğer yöntemler olarak ise silahlı deniz botları ve anti gemi füzeleri gösterildi.
 
ABD'li emekli amiral Tim Keating geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Hürmüz'ün kapatılması durumunda, petrol akışını sağlamak için yunuslardan faydalanılabileceğini belirtmişti.
 
HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI TEPKİLİ 
Ancak hayvan hakları savunucuları, yunusların savaşta araç olarak kullanılmasına şiddetle karşı çıkıyor. Aktivistler geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı'na gönderdikleri bir uyarı yazısında, yunusların bu şekilde kullanılmasının hayvan haklarını çiğnemek anlamına geleceğini belirtti.
 
BALİNALAR DA KULLANILIYOR 
ABD ordusunun kullandığı tek hayvanlar yunuslar değil. Amerikan televizyonu ABC'nin haberine göre, geçtiğimiz yıllarda ABD silahlı güçleri, balina ve deniz aslanlarını da kullanmıştı. 

NTV