Abdülkadir Selvi'den Hayrünnisa Gül'e ilginç tepki

Yazar Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında elini sıkmayan Hayrünnisa Gül'e tepkisini ilginç bir şekilde gösterdi.

Abdülkadir Selviden Hayrünnisa Güle ilginç tepki
21 Ağustos 2014 Perşembe 10:29 tarihinde eklendi, 1.174 kez okundu.
Gül çiftinin kendisine yolladığı resepsiyon davetiyesini köşesine koyan Selvi, "Davetli olduğum yerde, ev sahibesinin tavrına rağmen, ben kendime yakışanı yaptım..." diye yazdı. 
 
Hayrünnisa Gül'ün Selvi'nin elini sıkmaması Abdullah Gül'ün veda resepsiyonuna damgasını vurmuştu. Bayan Gül, tepkisini de "Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik" sözleriyle dile getirmişti.
 
Sürpriz bir tepkiyle karşılaşan Yeni Şafak gazetesi Selvi'nin vereceği cevap merak konusuydu. Gözlerin çevrildiği isim, İnternethaber'e dün konuşmuş ve yorum yapmaktan kaçınmıştı.
 
Selvi, bugünkü köşesinde herkesin dilindeki olaya ilişkin mesajını davetiye üzerinden verdi. Ahmet Davutoğlu'nun muhtemel başbakanlığını değerlendiren Selvi, yazısının sonuda olaya ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

 
BEN KENDİME YAKIŞANI YAPTIM
 
"Çankaya Köşkü'ndeki veda resepsiyonuna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrunnisa Hanım'ın daveti üzerine katıldım.
 
Özal'dan bu yana katıldığım resepsiyonlarda olduğu gibi görevimi yapmaya çalıştım. Ama ilk kez tatsız bir olay yaşadım. Eşi başörtülü olan Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olmasın diye Cumhuriyet mitingleri düzenleyip, "Tehlikenin farkında mısınız?" manşetlerini atanlara, 367 kararını alkışlayıp, 27 nisan e muhtırasını destekleyenlere inat, ben Abdullah Gül'ün yanında durmuştum. 
 
Aynı yerdeyim. 
Hayrunnisa Gül'ü, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başörtülü Cumhurbaşkanı eşi olarak görmeye devam ediyorum. 
Davetli olduğum yerde, ev sahibesinin tavrına rağmen, ben kendime yakışanı yaptım..."