Abdullah Avcı ne kadar alacak ?

Futbol Federasyonu, Guus Hiddink'in yerine Milli Takım'ın başına getirilen Abdullah Avcı'ya 3.5 yıllık sözleşme imzalattı. Yıllık 2.5 milyon lira alacak olan Avcı "Böyle büyük bir göreve layık görülmekten çok mutluyum” dedi

Abdullah Avcı ne kadar alacak ?
18 Kasım 2011 Cuma 11:10 tarihinde eklendi.

 

A Milli Futbol Takımın'da Abdullah Avcı dönemi resmen başladı. Hollandalı Guus Hiddink'le önceki gün yollarını ayıran Futbol Federasyonu beklendiği gibi ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü olarak Avcı ile anlaştı.
TFF Yönetim Kurulu, İstanbul’da yaptığı toplantıda A Milli Takım'ın başına Abdullah Avcı’nın getirilmesi konusunda görüş birliğine vardı. TFF'den yapılan açıklamada, 5.5 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u çalıştıran pro-lisans sahibi Avcı ile 31 Mayıs 2015 tarihine kadar geçerli sözleşme imzalandığı duyuruldu. Avcı’nın yıllık 2.5 milyon TL alacağı öğrenildi.
 
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar basına kapalı gerçekleştirilen imza töreninden sonra yaptığı açıklamada Abdullah Avcı'ya çok güvendiklerini söyledi. Aydınlar, "Yeniden yapılandırma doğrultusunda adımlar atıyoruz. Ekim ayında Genç Milli Takımları, A Milli Takım’a bağlamıştık. Şimdi de Abdullah Avcı’nın, A Milli Takım Teknik Direktörü olduğunu sizlerle paylaşıyoruz" diye konuştu.
 
‘Görevi kendisi aldı’
Avcı’nın kariyerinde U-17 Milli Takımı Teknik Direktörü olarak Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya dördüncülüğünün bulunduğunu hatırlatan Aydınlar, "Abdullah hoca bu görevi hak etti ve kendisi aldı. Çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
 
Büyük bir gurur ve mutluluk yaşayan Abdullah Avcı, A Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nün çok onurlu ve bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu söyledi. Başarılı teknik adam, "Böyle bir göreve layık görülmekten çok mutluyum. Önemli atılımlar gerçekleştireceğiz. Türk futbolunun yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışacağız" dedi. Abdullah Avcı son 5.5 senesini geçirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor camiasına da teşekkür etti.
 
Bu arada Abdullah Avcı’nın yardımcılığına Okan Buruk getirildi. A Milli Takım’da kaleci antrenörlüğü görevini ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un kaleci antrenörü Haluk Güngör yapacak.
 
BAŞARI SEMBOLÜ
Profesyonel kariyerine 1979’da Vefa'da başlayan Avcı, forvet bölgesinde forma giydi. Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraş, Bakırköyspor, İstanbulspor, Nişantaşı ve son olarak Vefa’da oynadı. 1999'da futbolu bırakan Abdullah Avcı; İstanbulspor'da Ziya Doğan, Metin Türel ve Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yaptı. 2004'te Galatasaray PAF Takımı'nın başına geçti. Bir yıl sonra U-17 Milli Takımı'nda görev başladı ve ay-yıldızlı ekibi, 2005'te Avrupa Şampiyonu ve Dünya 4.'sü yaptı. 5.5 yıldır Bank Asya 1. Lig'den çıkardığı Büyükşehir’i çalıştıran Avcı, geçen yıl ekibine kupada final oynatmıştı.
 
 
Futbola kış geldi!
Spor Toto Süper Lig’in kış topu "Nike Seitiro Hi-Vis", bugünden itibaren kullanılmaya başlanacak. Nike Seitiro Hi-Vis topta, "Hızlı Karar ve Reaksiyon" anlamına gelen Nike RaDaR teknolojisi kullanıldı. Bu teknoloji, oyuncuların topu daha iyi görmesini sağlarken, saniyelik gol ve pas fırsatlarını daha iyi kullanmasına imkan veriyor. Görünürlüğü yüksek sarı ve mor renk kombinasyonuna, ekstra floresan özellikler ve parlaklık artırıcılar eklenen top, ışığın yetersiz olduğu şartlarda bile daha görülebilir hale geldi.