Abdürrahim Karakoç'a son veda

Tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün vefat eden yazar-şair Abdürrahim Karakoç için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Abdürrahim Karakoça son veda
08 Haziran 2012 Cuma 15:07 tarihinde eklendi, 1.942 kez okundu.

 

Törene, Karakoç'un ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri ile sevenleri katıldı. 
     
Karakoç'un tabutunun üzerine asılmış, Şair Cemal Safi tarafından Karakoç'a yazılan ''Nasıl ağıt yakalım dinlerken 'Mihriban'ı/Derdimizi dökecek kafiye mi bıraktın-/Hece veznine aşık ettiğin gariban/Teselli etsin diye Safi'ye mi bıraktın'' şeklindeki dörtlük dikkati çekti. 
     
Cenaze namazı, Cuma namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. Görmez, kültür ve edebiyat dünyasının önemli bir isminin ebediyete uğurlandığını belirterek, Karakoç'un hoş bir seda bıraktığını ifade etti. 
   
 Namazın ardından Karakoç'un naaşı tekbirlerle cenaze aracına taşınarak, defnedilmek üzere Bağlum'daki mezarlığa götürüldü.