ABD'ye göktaşı düştü

ABD'nin Nevada ve California eyaletleri arasındaki bölgeye göktaşı düştüğü bildirildi. Olaydan sonra çok kuvvetli bir patlamanın duyulduğu ve evlerin sallandığı belirtildi

ABDye göktaşı düştü
23 Nisan 2012 Pazartesi 09:05 tarihinde eklendi, 1.494 kez okundu.

 

Astronomlar, Nevada ve California eyaletleri boyunca uzanan geniş bir şeritte bir göktaşının neden olması ihtimali kuvvetli bir patlama sesi duyulduğunu belirtti.
 
Yerel saatle 08.00'deki patlamanın duyulmasının ardından emniyet kuruluşlarına iki eyalete yayılmış durumdaki Sierra Nevada sıradağlarının her iki yakasından telefonlar yağmaya başladığı kaydedildi.
 
Patlama, Nevada eyaletindeki Reno kentinden Winnemucca kentine ve California eyaletindeki Sacramento kentinden Bakersfield kentine kadar uzanan bölgelerde bulunan evlerin sallanmasına neden oldu.
 
Her iki eyaletten patlama olduğu sırada gökyüzünde büyük bir ateş topu izi görüldüğüne ilişkin bilgiler geldiği bildirildi.
 
Reno kentindeki Nevada Üniversitesi'ne ait Fleischman Planetaryumu'nda görevli Dan Ruby, gelen bilgilerin göktaşının Sierra sıradağlarının Reno kentinin güneybatısındaki kısmı üzerindeyken gökyüzünde parçalandığına işaret ettiğini söyledi.
 
Olay olduğu sırada bölgede deprem meydana gelmediği kaydedildi.