ABD'yi sarsan facia

Bir kişinin otomobiliyle sel sularına kapılarak gözden kaybolması kameraya böyle yansıdı

ABDyi sarsan facia
27 Mayıs 2015 Çarşamba 10:38 tarihinde eklendi.
 
ABD'nin Teksas eyaletini, geçtiğimiz hafta sonundan bu yana etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı selde, ilk belirlemelere göre 26 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de kayboldu.
 
ABD'nin Teksas eyaletinde etkili olan aşırı yağış, Houston'ı sular altında bıraktı. Teksas'taki Blanco Nehrinde su seviyesi 30 dakikada 3 metreden 12 metreye kadar çıktı. Civarda bulunan yüzlerce araç sele kapıldı. Eyalette 100 bine yakın ev elektriksiz kaldı.
 
ARAÇ İÇİNDE SULARA GÖMÜLDÜ
Sel sularının vurduğu Boerne kasabasında, aracı içinde sel sularına kapılan bir kişinin görüntüleri saniye saniye kameralara yansıdı. Çevrede bulunanların çaresizlik içinde izledikleri, aracı içinde sel ortasında kalan kişi ile aracı, bir süre sonra sürüklenmeye başladı. Sürücü araç içinden çıkamazken, ters dönen araç sulara kapılarak gözden kayboldu.
ABD Başkanı Barack Obama, sel felaketi nedeniyle Teksas Valisi Abbott'a taziye mesajı gönderdi ve eyalete federal yardımda bulunabileceğini belirtti.
 
Ulusal Meteoroloji Servisi, Teksas'ta yağışların devam edeceği ve daha fazla bölgede etkili olabileceği uyarısında bulundu.