Abla sinir krizi geçirdi, O telli duvaklı gitti

İSTANBUL'daki evinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren diyetisyen 30 yaşındaki Yelda Kahvecioğlu'nun cenazesi, memleketi Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Abla sinir krizi geçirdi, O telli duvaklı gitti
03 Mart 2015 Salı 16:25 tarihinde eklendi.
İSTANBUL'daki evinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren diyetisyen 30 yaşındaki Yelda Kahvecioğlu'nun cenazesi, memleketi Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
 
İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulunan ve Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonuçlarına göre kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlenen diyetisyen Yelda Kahvecioğlu'nun cenazesi, ailesi tarafından dün gece Gazipaşa'ya getirildi. Gazipaşa Devlet Hastanesi morguna konulan Kahvecioğlu'nun cenazesi, öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ailesinin evine getirildi. Gelin duvağı konulan tabutun cenaze aracından indirilmesiyle birlikte anne Güler Kahvecioğlu ve abla Derya Sar gözyaşına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken anne ve abla, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
 
ABLA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 
Evin önünde dua okunmasının ardından cenaze Çamlı Mezarlığı'na götürülerek, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 
 
Cenazenin defnedilmesi sırasında Derya Sar, "O bensiz bir yere gidemez. Bırakın son kez göreyim" diye feryat etti. Cenaze törenine gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ve eşi Nagehan Alçı ile Gazipaşa Belediye Başkanı AK Partili Adil Çelik de katıldı.
 
'BU YANLIŞI DÜZELTİN'
 
Evinin önünde taziyeleri kabul eden baba Abdullah Kahvecioğlu, kızının evinde uyurken kalp krizi geçirerek öldüğünü söyledi. Basında ölümüyle ilgiyi yanlış bilgiler yer aldığını belirten Kahvecioğlu, "Benim yavrum, benim meleğim çok güzel, çok çalışkan, ülkesine, memleketine çok yararlı bir yavrucağımdı. Yatağında ölü bulundu. Gece uyurken kalp krizi geçirmiş. İstifra edememiş. Boğazında kalmış, akciğerine gitmiş. Bunu basından arkadaşlarımız yalan yanlış değerlendirmiş. Bu yanlış değerlendirmeyi lütfen düzeltin arkadaşlar. Allah herkese uzun ömür versin. Başka diyeceğim bir şey yok. Sizleri çok seviyorum" dedi.
 
'İÇKİ VE SİGARA İÇMEZDİ'
 
Baba Kahvecioğlu'nu teselli eden gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ise "Benim tanıdığım Yelda Kahvecioğlu dünyanın en iyi insanlarından biriydi. Kahvecioğlu çok büyük bir başarı hikayesinin kahramanıdır. Kendi başına Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nden çıkmış, Kayseri'de okumuş, sonrasında İstanbul'a gelip mesleğinde en zirveye yerleşmiş bir insan. Bu kadar etkileyici bir hikayesi olduğunu bilmiyordum. Çok başarılıydı. Ofisinde kuyruklar olurdu. Türkiye'nin en önemli insanları onun ofisinde sıra beklerdi. Türkiye'nin zirvesine giden bu başarı, Antalya'nın şirin ilçesi Gazipaşa'dan çıkmış. Gazetelerde yazanların hemen hemen tamamı yalandır. Maalesef bizim meslektaşlarımız yanlış enformasyonla çok yanlış şeyler yazmış. Yelda cuma gecesi uyumak için yatağına yatıyor ve kalp krizi geçirerek sabah kalkamıyor. 2 gün sonra evinde pijamalarıyla ölü bulundu. Otopsi raporu 1.5 ay sonra çıkacak. Yelda'nın hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. İçki ve sigara içmezdi. Çok örnek yaşardı. Ünlüler camiası onun müşterisiydi ama o kesimin yaşam tarzına çok mesafeliydi. Manevi değerlerine çok bağlı bir kızdı. Bunun kaynağını burada görüyorum. Hem Antalya hem de Gazipaşa Yelda ile gurur duymalıdır" diye konuştu. 
 
'TERAPİ MERKEZİ KURACAKTI'
 
Gazeteci Nagehan Alçı da Yelda'yı 3 yıldır tanıdığını ve her hafta görüştüklerini söyledi. Yelda Kahvecioğlu'nu son olarak ölümünden 2 gün önce gördüğünü belirten Alçı, şöyle dedi:
 
"Müthiş bir hikaye. Sıfırdan, tırnaklarıyla kazıyarak İstanbul'da kendi alanında 1 numara oldu. Vefatından 2 gün önce görmüştüm. Dost canlısı bir insandı. Yelda 'Aşk Sağlıklı Yaşam Derneği' diye bir dernek kurdu. Tacize uğrayan kadınlar ve çocuklarla ilgili çalışmalar yapacaktı. Bir de sanat atölyesi kuracaktı. O dernek kapsamında konferanslar düzenleyecekti. Daha perşembe günü anlatmıştı. Konferanslardan gelecek geliri sanat atölyesine aktaracaktı. Mağdur edilen çocuklara terapi merkezi kuracaktı. Kısmet olmadı ama bu fikrini yaşatalım."
 
'ADI CADDEYE VERİLECEK'
 
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ise Yelda Kahvecioğlu'nun adını bir caddeye vererek yaşatacaklarını söyledi. Başkan Çelik, "Bu acılı günde ailesine başsağlığı diliyorum. Değerli bir kardeşimizi kaybettik. Yelda'nın adının yaşamasını istiyoruz. İlk meclis toplantısında Yelda'nın adını güzel bir caddeye vererek ölümsüzleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

DHA