Abramoviç Hiddink'in peşinde

İngiliz Daily Telegraph gazatesi, Abramoviç'in Türk milli takımının teknik direktörü Hiddink'i Chelsea'nin başına getirmek istediğini yazdı.

Abramoviç Hiddinkin peşinde
14 Nisan 2011 Perşembe 10:06 tarihinde eklendi.

 

Chelsea'nin son dönemde yaşadığı her teknik direktör krizinde olduğu gibi bugünlerde de Guus Hiddink adı yeniden gündemde.
 
İngiliz Daily Telegraph gazetesi manşetten verdiği haberde "'Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'ne vedasından sonra koltuğu iyice sallanan Carlo Ancelotti'nin yerine en güçlü aday Türk milli takımının teknik direktörü Guus Hiddink" dedi.
 
Habere göre, Chelsea'nin patronu Roman Abramoviç'in niyeti Hollandalı teknik adamı Stamford Bridge'e geri getirmek.
 
Eğer Hiddink ikna edilemezse Liverpool ve İnter'in eski teknik direktörü Rafael Benitez'in adı da gündeme gelebilecek.
 
Habere göre, Abramoviç Porto'nun başarılı teknik direktörü Andre Villas-Boas'ı kulübün başına getirmesi baskısına da hedef olmuş. Villas-Boas, Porto, Chelsea ve İnter'de görev yaptığı dönemde Jose Morinho'nun teknik kadrosunda yer alıyordu. Ancak "minik Morinho" olarak nitelenen 33 yaşındaki teknik direktör de gelecek yıl da Porto'nun başında kalmak istediğini açıklamıştı. Adaylar arasında Marco van Basten ve Mark Hughes'ün de adı geçiyor.
 
Ancak Telegraph, "Abramoviç önce Hiddink'i ikna etmeye çalışacak" yorumunu yaptı. Bu süreçte de Avrupa şampiyonası grup eleme maçlarında Türkiye'nin performansı önem kazanacak.
 
Hiddink'in menajeri Cees van Nieuwenhuizen, Daily Telegraph'a yaptığı açıklamada, "Hiddink, sözleşmesine bağlı kalacak. Haziran ayında Belçika, Eylül'de de Avusturya deplasmanlarından istedikleri sonuçları alırlarsa play off'a kalabilecekleri görülüyor. Eğer Türkiye elemelere gitmeye hak kazanamazsa görevi bırakacağını daha önce söylemişti, ama teknik olarak şu anda Chelsea'ye gelmesi mümkün değil. Bunun Abramoviç'le iyi ilişkileriyle de ilgisi yok. Bugüne kadar hiçbir sözleşmesini feshetmedi Hiddink, Roman Abramoviç de bunu anlıyor" dedi.
 
Hollandalı teknik adam Rusya milli takımını çalıştırırken; 2009'da Felipe Scolari'nin ayrılmasının ardından kısa süre başına geçtiği Chelsea'yle şampiyonlar liginde final şansını son saniyelerde yenen golle Barcelona'ya kaptırmış, federasyon kupasıyla yetinmek zorunda kalmıştı.

NTV