AC Milan'dan transfer dersi

Dünyanın en büyük kulüplerinden olan AC Milan, neredeyse bedavaya takım kurdu, ekonomik darboğazda olan kulüplere örnek oldu!

AC Milandan transfer dersi
02 Eylül 2014 Salı 19:09 tarihinde eklendi.
UEFA'nın FFP (Finansal Fair Play) uygulaması geçtiğimiz sezon Manchester City ve PSG gibi büyük sermayeli kulüplerin başına dert oldu, diğer kulüpleri de 'kontrollü harcama' yoluna itti.
 
Ancak son yıllarda eski günlerini aratan İtalyan devi AC Milan, yapılan transferlerle adeta 'düşük bütçeyle nasıl iyi takım kurulur' dersi verdi. Öyle ki Kırmızı Siyahlılar'ın ciddi bir harcama yapmadan transfer ettiği oyunculardan Avrupa standartlarında gayet yeterli bir 11 çıkıyor...
 
Kaleci sorununu Real Madrid'in kapıya koyduğu Diego Lopez ile çözen İtalyan ekibi, stopere ise PSG ile sözleşmesi sona eren Alex'i aldı. 2011 yazında takıma katılan Fransız stoper Philippe Mexes de yine Roma'dan bonservissiz olarak transfer edilmişti. Sol bekte forma giyen Kolombiyalı Pablo Armero Udinese'den kiralandı. Sağ bek Cristian Zaccardo da takasla gelmişti.
 
Kağıt üzerinde oldukça güçlü görünen Milan orta sahası da bedava! Takımın Ganalı yıldızlardan Sulley Muntari, 2012'de ezeli rakip Inter'le sözleşmesi sona erdikten sonra AC Milan'a imza atmıştı. Uzun yıllar Chelsea'de orta sahanın yükünü tek başına taşıyan Michael Essien de bonservis bedeli ödenmeden transfer edildi. Takımın Japon 10 numarası Keisuke Honda, CSKA Moskova ile sözleşmesi sona erdikten sonra AC Milan'lı oldu. Takım kaptanı Riccardo Montolivo da yine 2012 yılında Fiorentina ile sözleşmesi bittikten sonra takıma katılmıştı.
 
Ve forvet... AC Milan bu mevkiye yıllardır hak ettiği değeri görememiş 27 yaşındaki Fransız oyuncu Jeremy Menez'i aldı. Tabii yine bedava! Ve son olarak da iki gün önce İspanyol forvet Fernando Torres, yalnızca yıllık ücretinin ödenmesi karşılığında Chelsea'den 2 yıllığına kiralandı.
 
(Fanatik)