Acıbadem artık Malezyalıların

Malezyalı Khazanah ve Integrated Healthcare, Acıbadem Sağlık'ta yüzde 75 hisse almak üzere anlaşma imzaladı. Aydınlar ailesinin hisseleri yüzde 25 olacak.

Acıbadem artık Malezyalıların
23 Aralık 2011 Cuma 17:40 tarihinde eklendi.

 

Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Asya gibi hızlı büyümekte olan ekonomilere yatırım yapan girişim sermayesi fonu Abraaj Capital, Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.Ş. ve ilişkili şirketlerdeki (“Acıbadem”) yüzde 50 hissesinin tamamının Integrated Healthcare Holdings Sdn. Bhd (“IHH”) ve Khazanah Nasional Bhd’e (“Khazanah”) satışı ile ilgili bugün anlaşmaya vardığını açıkladı.
 
Anlaşmanın şartlarına göre IHH ve Khazanah, Acıbadem’in yüzde 75 hissesini, Abraaj ve Aydınlar Ailesi’nden nakit ve yeni ihraç edilecek IHH hissesi karşılığında satın alacak.
 
Satın alma ile Acıbadem Sağlık'ın değerlemesinin 1.68 milyar dolar olduğu belirtildi.
 
Abraaj Capital Kurucusu ve Grup CEO’su Arif Naqvi, yaptığı açıklamada: “Bu işlem, büyüyen piyasalardaki kaliteli şirketlerin yüksek performansı sayesinde dünya ekonomisinin içinde bulunduğu zorlu dönemlerde dahi kayda değer getiriler elde edebileceğini göstermektedir. Gelişmekte olan piyasalarda yapılmış en büyük satın almalardan biri olan bu işlem, aynı zamanda gelişmekte olan piyasa oyuncuları arasında artan işbirliği fırsatlarını da kuvvetlendirmektedir” dedi.
 
Bu işlemde satınalma bedelinin yarısını nakit, yarısını yeni ihraç edilecek IHH hissesi olarak alacak Abraaj, cazip bir getiri elde etmekte ve yeni alacağı IHH hisselerini de ileride satıp getiri elde etmeyi planlıyor.
 
IHH, Asya’da toplam 76 merkezde 3 bin yatak kapasitesi ile gelişmekte olan piyasalarda faaliyet gösteren en büyük sağlık hizmetleri şirketleri arasında yer alıyor. Hisse devir işleminin tamamlanmasını takiben Abraaj’ın da hissedar olacağı IHH, küresel ve gelişmekte olan piyasalarda faaliyet gösteren en büyük hastane gruplarından biri olacak.
 
Mevcut durumda, Khazanah’ın iştiraki Pulau Memutik Ventures Sdn. Bhd’nin IHH’de yüzde 70 hissesi, Mitsui & Co’nun (“Mitsui”) iştiraki MBK Healthcare Partners Limited’in ise yüzde 30 hissesi buunuyor. Abraaj, Acıbadem’e Aralık 2007’de yatırım yapmıştı.
 
ACIBADEM'İN 14 HASTANESİ VAR
Acıbadem toplam 14 hastane ve 8 tıp merkezinde 1800’ün üzerinde yatak kapasitesi ile Türkiye’nin önde gelen özel sağlık şirketlerinden biri konumunda.
 
Aydınlar ailesi Acıbadem'in geri kalan yüzde 25 hissesine sahip olacak.