Açık havada sinema keyfi

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Açık Hava Sinema Günleri, 17 Ağustos’ta başlıyor.

Açık havada sinema keyfi
14 Ağustos 2013 Çarşamba 11:58 tarihinde eklendi, 1.081 kez okundu.

 Vizyonda önemli gişe hasılatı yapan 80 yerli ve yabancı film, 40 gün boyunca açık havada Yenimahalleli sinemaseverlerle buluşacak.

    Ragıp Tüzün Parkı’nda 'Dünyanın Merkezine Yolculuk' ve Susuz Pazar yerinde 'İki Dil Bir Bavul' adlı filmlerle başlayacak olan sinema günleri, 26 Eylül’e kadar sürecek.

    40 GÜNDE 80 FİLM

    Açık havada nostalji yaşayacak olan Yenimahalleliler, 'Aşk Tesadüfleri Sever', 'Başka Dilde Aşk, Devrim Arabaları', 'Eşkıya', 'Beyaz Melek', 'Mutluluk', 'Pandora’nın Kutusu' gibi birbirinden güzel 80 ayrı filmi izleme fırsatı yakalayacak.

    Vatandaşların yaz akşamlarına evlerinde geçirmeleri yerine komşularıyla sinema keyfi yaşamalarını amaçladıklarını kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bir zamanlar evlerde televizyon yoktu ve insanlar yaz akşamları eğlencesi olarak açık hava sinemalarına giderlerdi. Günümüzde nostalji olarak görünen açık hava sinema keyfini Yenimahalle’de yaşatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız hem yaz akşamlarını evlerinde geçirmemiş olacaklar hem de hemşerilik ve komşuluk bilinci gelişecek. Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyorum." dedi.


CİHAN