Açık havada teravih namazı

Kırşehirliler Ramazan'ın yaz mevsiminde geçmesinden dolayı sıcaktan etkilenmemek için teravih namazını açık havada kılıyor.

Açık havada teravih namazı
14 Temmuz 2013 Pazar 09:27 tarihinde eklendi.

Hoca Ahmet Yesevi Cami avlusunda açık havada Teravih Namazını kılanların sayısı her geçen gün artıyor.

Dört yıldır teravih namazlarını dışarda kıldıklarını belirten Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Balık, havaların sıcak olmasından etkilenmemek için böyle bir uygulamaya başladıklarını ifade etti. Avluda teravih namazı kılma olayına artık Kırşehirlilerin alıştığını söyleyen Müftü Balık şunları kaydetti: “Hoca Ahmet Yesevi Caminin 1.100 metre karelik avlusunda bu yıl dördüncü sene, dört yıldır teravih namazlarını kılıyoruz. Erkekler halıları seriyorlar, teravih namazını kılıyoruz, sonra topluyorlar. Bayanlar da yine caminin içerisinde bin yüz metre kare alanda klimalı ortamda, onları sıkıntıya sokmadan rahat namaz kılmaları için hazırlandı. Camilerde klima da olsa gündüz 30 ile 34 derece sıcaklık olunca akşam camiler sıcak oluyor ve insanlar klimalı camilerde de rahat edemediklerini söyleyerek akın akın buraya geliyorlar. Artık bu Kırşehir'de yerleşti. Yani açık havada teravih namazı Hoca Ahmet Yesevi'nin bu güzel avlusunda kılmak büyük bir mutluluk veriyor. İnsanlar bunalmadan, terlemeden rahat bir şekilde namazlarını kılabiliyorlar."

Ramazan ayına ulaştıkları için binlerce kez şükür eden cemaatten Yakup Yıldırım ise, “Ramazana ulaştık en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Gündüzleri oruç tutarak Kur'an okuyarak akşamları da teravih namazına geliyoruz. Bu geldiğimiz camide açık havada kılınması itibarıyla daha iyi oluyor.“ dedi.


CİHAN