Acil servise yapılan saldırıyı kınadılar

Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Acil Servisi'ne geçen 22 Şubat'ta bir hasta yakının otomobiliyle girmesini, 'Sağlıkta şiddet' olarak nitelendiren Sağlık-Sen Manisa Şubesi üyeleri, basın açıklaması yaparak yaşanan olayı kınadı.

Acil servise yapılan saldırıyı kınadılar
25 Şubat 2013 Pazartesi 18:45 tarihinde eklendi.

 

CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin Acil Servisi'nde, kardeşiyle ilgilenilmediğini iddia eden bir hasta yakını, 22 Şubat Cuma gecesi saat 21.00 sıralarında otomobiliyle acil servisin kapısından içeri girdi. Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı.
 
Acil Serviste yaşananları sağlık çalışanlarına şiddet olarak değerlendiren Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Manisa Şubesi, olayı kınamak için basın açıklaması yaptı. Hastanenin Acil Servisi'nin önünde toplanan sendikaya bağlı sağlık çalışanları, ellerindeki "Şiddete Karşı Güvenli Çalışma Ortamı", "Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans" yazılı dövizleriyle olayı protesto etti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, yaşanan olayın son günlerde sağlık çalışanlarına yapılan saldırının çok büyük boyutlara geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi. İrğat, sağlık çalışanlarına yapılan sözlü veya fiili saldırıların esasında toplum sağlık hizmetine yapıldığını kaydederek, "Bu sadece tek taraflı olarak sağlık çalışanlarına yapılan bir şiddet olarak düşünülmesin. Sağlık çalışanına yapılan saldırı ve şiddet demek vatandaşın sağlık hizmetine engel olmak demektir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nı hem de ilgili tüm tarafları, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin, caydırıcı ve önleyici tedbirleri almaya davet ediyoruz" diye konuştu. İrğat son olarak, sağlıkta yaşanan şiddetin önlenmesinin bir yolunun da sağlık çalışanlarının görev yaptığı yerlerin fiziki şartlarının iyileştirilmesiyle olacağını dile getirdi.

DHA