Acil serviste meydan savaşı

Eyüp Devlet Hastanesi'nde hasta yakınları arasında çıkan inanılmaz kavga güvenlik kameralarına yansıdı. Bıçaklar çekildi, yangın tüpleri havada uçuştu.

Acil serviste meydan savaşı
19 Şubat 2013 Salı 17:06 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.

 

Karşı gruba çıkardığı kemeriyle saldıran kişinin pantolonu düştü ancak bu bile onu durduramadı.
 
Olay 17 Şubat Cumartesi gecesi yaşandı. Hasta yakınlarından oluşan 2 grup arasında arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Alkollü olduğu belirtilen 4 kişilik bir grup ile diğer grup arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Kavga edenlerden biri hastaların gözleri önünde bıçak çekti, karşı gruptaki kişi kendini savunmak için yangın tüpünü karşıdakilere fırlattı. Kavgada kemerler de kullanıldı. Kavga edenlerden biri pantolonu düştüğü halde, saldırmaya devam etti. Hastanenin güvenlik görevlileri arada kaldı, acil servis hizmet tamamen durdu. Doktorlar ve hemşireler işleri bırakıp güvenli bir bölgeye geçti. Olay sırasında Acil Serviste görevli olan Doktor Selma Süreyya Sungur yaşadıklarını anlattı. Olayın acil servise gelen 4 kişinin 'doktor yok mu?' diye bağırması ve taşkınlık yapmasıyla başladığını aktaran Doktor Sungur, diğer hasta yakınlarının tepki göstermesiyle olayın kavgaya dönüştüğünü söyledi.
 
DOKTORA YUMRUK
 
Gruptan bir kişinin kendisine yumruk attığını söyleyen doktor Sungur, yaşananları şu şekilde anlattı:
 
"Olayın ciddiyetini farkettiğim için gelenlerinde alkollü olduğunu düşünüyordum. Hal ve hareketleri bunu gösteriyordu. Hemen elimdeki hastayı bıraktım. Sedyeye giden hastanın yanına yaklaştım. Şahıs sedyeye yatırılmıştı zaten. Arkadaşları benim hastayı muayene etmeme engel olacak şekilde onları özellikle dinlememi söylüyordu. Ben de olayların büyüyeceğini anlayınca öncelikle onları dinlemeye çalıştım. Fakat bir anda kendi aralarında konuşup, tartışıyorlardı. Ben de bu şekilde yardımcı olamayacağımı, sessiz ve sakin olmaları gerektiğini söyledim. O esnada içlerinden birisi sağ şakağıma bir yumruk darbesi attı. Yanımda güvenlik görevlileri de vardı. Onlardan o hasta yakınının dışarı çıkarılmalarını istedim. Fakat hasta yakını direndi. Daha sonra hastanın yanına geçtim. Değerlendirmemi yaptıktan sonra uzman doktora bilgi vermek üzere muayene masasına geri döndüm. Bu esnada yakınları dışarı çıkarılmıştı. Ben de yarım bıraktığım hastalarımı tekrar muayene ederken yakınlarının içerde küfürler ettiğini fark ettim kulak asmadım. Ben diğer hastalarla ilgilenirken içerden küfürler ettiğini fark ettim. Ben diğer hastalarla ilgilenirken dışarda triyaj alanında bağırışlar ve gürültüler geliyordu. Uzman doktor geldiğinde hastanın yanına gittiğimde yerinde olmadığını gördüm. O esnada zaten gürültüler ve çığlıklar iyice artmıştı. Daha sonra güvenlik arkadaşların, 'hocam burada durmayın' ikazıyla kendimin hedef olacağını düşünerek üst kata çıkmak zorunda kaldım. Ve acil servisi boş bırakmak zorunda kaldım..."
 
ACİL SERVİSTE HİZMET DURDU
 
Olay gecesi acil serviste görevli olan hemşire Semra Mangan kavganının 4 kişilik alkollü grubun küfür etmesi ve acildeki hastaların bir bölümünün buna tepki göstermesiyle başladığını söyledi. Yaşananların Acil servisteki çalışmayı 1 saat boyunca durduğunu ve sonrasında da çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyleyen Mangan, " O sırada gerçekten bir acil hasta gelmiş olsa müdahale edebilecek durumda değildik. Güvenlik görevlileri ve polis çok etkisiz kaldı. Ekip gelene kadar sağlık personeli sağa sola kaçması söz konusu oldu. Gerek fiziki gerek çalışanların psikolojisi açısından" şeklinde konuştu.
 
HASTANEDE PROTESTO
 
Dehşet anlarının yaşandığı hastanede bugün protesto gösterisi vardı. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları ve hastanade yaşananlara tepki gösteren İstanbul Tabip Odası ile Hastane personeli Acil Servis önünde toplandı. Öğle saatinde gerçekleşen eylemde olay alkışlarla protesto edildi.

DHA