"Acının zamanaşımı yok"

Madımak Oteli'nde öldürülen şair Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan, Star Haber'de davanın zamanaşımı nedeniyle düşmesini değerlendirdi. Aysan, "Zaten 19 yılda bir çok kez hukuksuzluklar yaşadık, hayal kırıklığına uğramadım" dedi.

Acının zamanaşımı yok
13 Mart 2012 Salı 20:33 tarihinde eklendi, 1.140 kez okundu.

 

Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen aydınlardan şair Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan, "Hukukun zamanınaşımı var ama acının zamanaşımı yok" diye konuştu.
 
Aysan, canlı yayında Star Haber'den Nazlı Öztarhan'ın sorularını yanıtladı.
 
Olay gerçekleştiğinde 16 yaşında olan Aysan, bugün görülen duruşmada davanın zamanaşımı nedeniyle düşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMADIM
19 yıl boyunca 'hukuksuzluklar' yaşadıklarını kaydeden Aysan, bu yönde bir karar beklediklerini söyleyerek, "Hayal kırıklığına uğramadım" dedi.
 
Aysan şöyle devam etti:
"Bugüne kadar sanıklardan yalnızca 160 tanesi yargı önüne çıkabildi. Gerçek provakatörler yargı önüne taşınmadı. Maalesef pek çok sanık yakalanamadı. Yurtdışında yakalanan sanıkların ise Türkiye'ye iadesi yapılmadı. Türkiye'de yaşayan sanıkların ehliyet aldığını evlendiğini öğrendik. Bunlar zaten bizim bu süre içerisinde yaşadığımız büyük kırgınlıklardı. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim, bu ülkede hukukun zaman aşımı var ama acının zaman aşımı yok."
 
'SEN BUGÜN'DEN YARINA UMUT SAKLA'
Aysan, canlı yayında olayda hayatın kaybeden şair Metin Altıok'un şiiriyle de bir gönderme yaptı. Karar açıklanmadan önce içinde 'yine de bir umut' olduğunu ifade eden Aysan, "Bu yangında ölen başka şair Metin Altıok'un dediği gibi 'sen bugünden yarına umut sakla.' Ben de bugünden yarına umut sakladım. Bu ülke için 'umut bitti' sözünü kullanmak istemiyorum ama içim yanarak bunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi" diye konuştu.
 
TEMYİZ SÜRECİ
Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından temyize gideceklerini söyleyen Aysan, "İç hukuk yolları tükendikten sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceklerini dile getirdi.

NTV