Açlık grevi sona erdi

Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde, 22 siyasi tutuklu ve hükümlünün cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için 35 gün önce başlattığı açlık grevi, Adalet Bakanlığı yetkilileri ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk'ün de aralarında bulunduğu heyetle yapılan görüşme ardından sona erdi.

29 Nisan 2013 Pazartesi 19:31 tarihinde eklendi, 4.070 kez okundu.

 

Tekirdağ Yüksek Güvenlikli 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde 22 siyasi tutuklu ve hükümlü geçen 25 Mart tarihinde cezaevi koşullarını protesto etmek için açlık grevine başladı.

Açlık grevinin bugünkü 35'nci gününde Adalet Bakanlığı'ndan gelen isimleri açıklanmayan 2 yetkili, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Nadir Yağcı ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'nın aralarında bulunduğu heyet, cezaevinde açlık grevi yapan siyasi tutuklu ve hükümlülerle görüştü. Açlık grevinin bitirilmesi için yapılan görüşmeler sonucu saat 14.30 sıralarında 22 tutuklu ve hükümlü açlık grevine son verdi.
 
BDP'Lİ TUNCEL ZİYARET ETMİŞTİ
 
Siyasi tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevinin 31'nci gününde BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk'ü makamında ziyaret etmişti

DHA