Acun televizyon mu kuruyor?

Televizyon dünyasının en önemli isimlerden Acun Ilıcalı, yeni projelerini anlatırken bir de ipucu verdi.

Acun televizyon mu kuruyor?
21 Temmuz 2013 Pazar 11:24 tarihinde eklendi, 1.008 kez okundu.
Ekonomik anlamda hayal ettiği her şeye kavuştuğunu söyleyen Acun Ilıcalı, artık küçük şeylerle mutlu olmaya bakıyor. Ilıcalı, “Ruhumu parayla doyurmaya çalışsaydım, şu an ne yapacağımı bilemez haldeydim” diyor
 
Televizyon dünyasının en önemli isimlerden Acun Ilıcalı’yla Levent’teki ofisinde Milliyet'ten Senem Aydın'ın sorularını yanıtladı.. 
 
İşte o röportajdan bir bölüm :
 
Devam eden projelerde  değişikliğe gittiğiniz yazıldı. Yeni  sezonda ne tür sürprizler bekliyor izleyiciyi?
Geçen sezonun başında ‘O Ses Türkiye’ jürisiyle konuşup, iki arkadaşımızı değiştireceğimizi kendilerine bildirmiştik. Şu an yeni gelenler belli: Ebru Gündeş ve Gökhan Özoğuz. Kimlerin olmayacağına henüz karar vermedik ama ayrılık yaşayacağımız arkadaşımızla da, temelli bir ayrılık düşünmüyoruz. Futbolda 6+4 diye bir kural var. Biz de aslında biraz aynı sistemi uygulayacağız. Bazı arkadaşlarımızı jüriye davet edeceğiz, bazılarını dinlendireceğiz. Hem onlar hem de format için güzel olacak. 
 
 Bu isimlere karar verme süreci nasıl işledi?
Bahsettiğim isimleri ekip olarak çok istiyorduk zaten. Ebru Gündeş’in sesine hayranım. Onun dışında da hep pozitif enerji vermiştir bana. Beyin kanaması geçirdiği gün mesela, tesadüfen oradaydım. Olay, önümde oldu. Çok üzülmüştüm. O yüzden her zaman yeri ayrıdır. Jüride küçüklüğünü hatırlatacağız ona. Bambaşka bir Ebru Gündeş olacak. Gökhan için diyebileceğim tek şey, hayatımda tanıdığım en sempatik insanlardan biri. ‘O Şimdi Asker’ filminde izlemiştim, verdiği elektrik çok hoşuma gitti. 
 
 “Dinlendireceğiz”   dediğiniz isimler arasında   Hülya Avşar var mı?
O konuda net bir karar yok. Hülya bizim için aileden biri.  Zaten bana her sezon başında şunu der: “Acun, sen karar ver. Benim için hiçbir problem yok.” Beni arkadaşız, dostuz diye baskı altında tutmuyor. Doğru her projede yer alabilir. İş yapabilme kapasitesi çok yüksek. Ama Hülya’dan ayrılabilir miyiz? Ayrılabiliriz. Samimiyetle iş konusu aynı şey değil. 
 
 ‘Survivor’ için kadro çalışmaları başladı mı?
Daha bir şey düşünmedik. Ama bir anda, geçen gün gündemimize bir isim geldi. Şimdi Survivor’dan bahsetmek için çok erken.
 
 Peki ya satın aldığınız yeni format... . 
Bu kez çok insanı mutlu edecek bir proje peşindeyim. Büyük bir hayır işi olacak. ‘Var mısın Yok musun’, benim en sevdiğim yarışmalardan biri oldu. Baktığınız zaman 20 milyona yakın para dağıttık. 250-300 kişi, kimi ufak, kimi büyük işlerini  çözdüler. Bana göre televizyon tarihinin en hayırlı  programıdır.
 
 Format yaratma ve  uygulamanın yanında, her projede ekran yüzü olarak yer alıyorsunuz. Bu işleyiş nasıl devam edecek?
Ben ortamla seyirci arasında kendimi kablo gibi kullanıyorum. Yani oradaki enerjinin halka iyi bir şekilde geçmesini sağlıyorum. “Yeteneklerinden biri nedir?” diye sorsan, bulunduğum ortamı ısıtırım, sıcaklaştırırım. İnsanların doğal olmasını ve bu enerjinin halka geçmesini sağlarım. Sıkıldığım an, olmam zaten. Bu turnuvayı düzenleyen benim, öyle düşün!  Eğlencenin organizatörü   olarak görüyorum kendimi.  Eğlenirken eğlendirmeyi   seviyorum.
 
“KANAL SAHİBİ OLABİLİRİM”
 
 Uzun yıllar çalıştığınız Show TV’yle yollarınız ayrıldı.  O süreçten bahseder misiniz?
Show TV’de çok zor günler geçirdik. 10 bölüm alacağı olanın genelde terk ettiği bir ortamda, 100 bölümden fazlaydı bizim alacağımız. Kanalın maddi zorlukta olduğunu bildiğim için hep orada kaldım. Ama şartlar öyle bir yere geldi ki, tıkandı. Çok transfer olmayı seven birisi değilim. Televizyon dünyasında 20 seneyi tek transferle geçiren, tek kişi olabilirim. Bu inanılmaz bir süre. Kendimle ilgili hayallerim var. Ama hayal kurup da, onun peşinden gitmedim. Ortam bazı şeyleri getirdi. Bir gün bir bakarsın, bir kanal sahibi olabilirim. 
 
Böyle bir düşünceniz var mı gerçekten?
Son iki senede, iki kere kanal sahibi olma şansım oldu. İsim söylemek istemiyorum ama çok ciddi görüşmelerim oldu. Açıkçası kendi potansiyelimin bir kanala yetebilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum. Kanal sahibi olmak beni çok çok mutlu etmez ama bir bakarsın olaylar beni oraya götürür. 
 
Senelerdir bu dünyanın içinde biri olarak, nasıl bir televizyon düşünüyorsunuz?  
Bir kanalın benim kontrolümde olduğu gün, çok farklı şeyler yapacağımı düşünüyorum.  Sana yaptığım her iş bir numara olacak demiyorum. Olamaz zaten. Ama kendi sevdiğim işleri yapıp, üretmek istiyorum.