Ada seferlerine lodos engeli

Çanakkale'de şiddetli lodos nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasındaki feribot seferleri iptal edildi.

Ada seferlerine lodos engeli
23 Ekim 2014 Perşembe 11:47 tarihinde eklendi.
Yetkililer; sadece Gökçeada'ya sabah 07.00 seferinin Çanakkale iskelesine yapıldığını, saat 19.00 seferinin de yine Çanakkale iskelesinden Gökçeada'ya gerçekleşeceğini açıkladı.
 
Özellikle Kuzey Ege Denizi'nde şiddetli esen saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan lodos; Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Çanakkale Boğazı ile adalar hatlarında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., fırtına nedeniyle her iki adaya olan bazı seferleri iptal ettiğini duyurdu. Buna göre; Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 13.00 ve 17.00, Kabatepe'den-Gökçeada'ya saat 10.00 ve 15.00 seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Bozcaada'dan 07.30 ve Geyikli'den 10.00 seferleri de yine hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.
 
Yetkililer Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki-Gelibolu hatlarındaki seferlerde şuan için herhangi bir aksamanın olmadığı belirtildi. Gestaş firması yetkilileri vatandaşların mağdur olmaması için saat 07.00'de Gökçeada'dan Çanakkale iskelesine sefer yapıldığını, saat 19.00'da da Çanakkale iskelesinden Gökçeada'ya bir seferin gerçekleşeceğini ancak Bozcaada'ya herhangi bir seferin yapılmayacağını açıkladı.