Adada "futbol diplomasisi"

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) heyetleri, 1955'ten bu yana ilk kez resmi bir toplantıda bir araya geldi.

Adada futbol diplomasisi
11 Aralık 2012 Salı 16:20 tarihinde eklendi.

 

Güney Kıbrıs Rum kesimindeki Rum Futbol Federasyonu'nda gerçekleşen toplantıda, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KOP Başkanı Kostas Kutsokumnis, FIFA'nın uluslararası işler eski sorumlusu ve KTFF danışmanı Jerome Champagne ve diğer yetkililer hazır bulundu. 
 
KOP Başkanı Kostas Kutsokumnis, Kıbrıs'ta futbolun yaşadığı sorunun artık son bulması gerektiğini belirterek, 17 Ocak'ta Türk tarafında bir görüşme daha planladıklarını kaydetti. 
 
Kutsokumnis, ''Kıbrıs'ta 1955'ten beri ayrı olan futbolun tekrardan birleştirilmesini sağlamak istiyoruz. Her iki tarafta buna niyetli'' dedi. 
 
Kutsokumnis, 2 ay içinde somut bir ilerleme kaydedilmesini beklediklerini belirtti. 
 
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise daha önce Limasol'da yapılan gayrı resmi görüşme ile birlikte bugünkü görüşmenin çok iyi niyetli bir havada tamamlandığını ifade etti. 
 
Sertoğlu, ''Ada geçmişten bu yana siyasetçilerden çok çekti. Ortada bir sorun olduğuna herkes hemfikir. Sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı. 
 
''Politikacılara rağmen sorunun nasıl çözümleneceği'' konusuna ise ''Dünya nasıl hallediyorsa biz de öyle halledebiliriz, artık politikacılardan kurtulmamız lazım'' şeklinde karşılık verdi.