Adalet Bakanı Bozdağ, hakkındaki fezlekeyi Meclis'e göndermeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Bu Bakan ayağının tozuyla Adalet Bakanlığı'na gelir gelmez hakkında fezleke düzenlenmesini sağlayacak bir fiil işleme maharetini göstermiş Bekir Bozdağ. Şu anda Bekir Bozdağ hakkında düzenlenmiş bir fezleke var, Adalet Bakanlığı'na geldi." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, hakkındaki fezlekeyi Meclise göndermeli
24 Ocak 2014 Cuma 14:14 tarihinde eklendi.

Meclis'te CHP'li milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Tezcan, dün yaşanan kavgaya ilişkin her şeyin söylendiğini, kendisinin ise bir şey söylemeyeceğini ifade etti. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili 4 bakan hakkında düzenlenen fezlekelerin dışında 5. bakan hakkında da bir fezleke düzenlediğini dile getiren Tezcan, şöyle devam etti: "Bu Bakan ayağının tozuyla Adalet Bakanlığı'na gelir gelmez hakkında fezleke düzenlenmesini sağlayacak bir fiil işleme maharetini göstermiş Bekir Bozdağ. Şu anda Bekir Bozdağ hakkında düzenlenmiş bir fezleke var, Adalet Bakanlığı'na geldi. Bu fezleke yargı görevini etkilemeye teşebbüs suçunu içeriyor."

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nun evrakını gösteren Bülent Tezcan, "Bakanlık muhabere bürosuna gönderiliyor, Bakanlığın resmi kayıtlarına girdi. 14 Ocak 2014 tarihli evrak. Bu evrakta görevden alınan Hüseyin Baş'ı kastediyor, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı tarafından 10 Ocak 2014 tarihinde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'na gönderilen, 7 Ocak 2014 tarihli tutanak içeriklerinden anlaşılacağı üzere Adalet Bakını Bekir Bozdağ'ın yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs ettiğine ilişkin iddialar yer almaktadır. 'Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında Anayasa'nın 100, 107 ve 112. Maddeleri uyarınca işlem yapılması gerekir' diyor. 14 sayfalık bir fezleke, 32 klasör evrak Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Bakanlık görevine geldiğinde ilk işinin İzmir soruşturması nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı arayarak soruşturmaya müdahale ettiği, 'soruşturmayı savcıdan al, sen takip et' dediği ve bu sebeple yargı görevini etkilemeye teşebbüs suçu sayılabilecek fiili işlediği hakkında düzenlenmiş bir fezleke." ifadelerini kullandı.

İzmir soruşturması başlamasından bu yana yaşanan süreci anlatan Tezcan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, İzmir Valisi, İzmir Emniyet Müdürü, KOM Daire Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın soruşturmaya müdahalede bulunduğunu iddia ederek, İzmir Valisi ve Emniyet Müdürü'nün Mali Şube Müdürü ile yaptıkları telefon görüşmelerinin dökümünü aktardı. Tezcan, "Bakan Bekir Bozdağ, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı arıyor ve soruşturmaya müdahale etmesini istiyor. Soruşturmayı ilgili Cumhuriyet savcısından al, sen yürüt diyor. Bu şekilde müdahalelerin tamamı yasaktır." şeklinde konuştu.

Bozdağ'a seslenen Tezcan, "4 bakanın dosyasını tutuyorsun Bakanlıkta, bu senin kendinle ilgili fezleke, 4 bakan ile ilgili fezlekeleri tutmaya hakkın yok, bunu tutmaya hiç hakkın yok." dedi. Tezcan, Bozdağ'ın 4 bakan ve kendisi ile ilgili fezlekeleri derhal TBMM'ye göndermesini talep etti.


CİHAN